29 / 04 / 2024

TÜİK gelecek yıldan itibaren inşaat işgücü girdi endekslerini yayınlayacak

TÜİK gelecek yıldan itibaren inşaat işgücü girdi endekslerini yayınlayacak

İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri gelecek yıldan itibaren TÜİK tarafından yayımlanacak



Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2010 Yılı Haber Bülteni ve Yayın Takvimi belli oldu.
Buna göre, saat 17.00'de açıklanan enflasyon ve dış ticaret verileri gelecek yıldan itibaren diğer veriler gibi sabah saat 10.00'da açıklanacak. Gelecek yıldan itibaren imalat sanayinde eğilimlere (kapasite kullanım oranları) ilişkin veriler Merkez Bankası, kurulan-kapanan şirketlere ilişkin bilgiler de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kamuoyuna duyurulacak.

ENFLASYON, AYIN 3'Ü HAFTA SONUNA GELİRSE 4'Ü YA DA 5'İNDE AÇIKLANACAK
TÜİK'in yeni yayın takvimine göre, tüketici ve üretici fiyatları endeksleri yine her ayın 3'ünde, bu tarihin hafta sonuna gelmesi halinde ise ayın 4'ü ya da 5'inde açıklanacak.
Dış ticaret istatistikleri yeni yılda da ayın son günlerinde açıklanacak. Sanayi üretimi endeksi de yine her ayın 8'inde, bu tarihin hafta sonuna denk gelmesi halinde ise 9 ya da 10'unda yayınlanacak. Hane halkı işgücü istatistikleri de daha önce olduğu gibi gelecek yılda da ay ortasında açıklanacak.

YENİ YILDA YENİ VERİLER DE OLACAK
TÜİK'in, yeni yıl takvimine yeni veriler de eklendi. Buna göre, gelecek yıldan itibaren Sektörel Atık Su İstatistikleri, İllere Göre İşgücüne Katılım, İstihdam ve İşsizlik Oranları ile İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri açıklanacak. TÜİK, vatandaşların yaşam standartlarını detaylı bir şekilde ortaya koymak için de Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırmasını yayınlayacak. Özürlülerin sorunlarını tespit etmeye yönelik olarak da Türkiye Özürlülerin Sorunları ve Beklentileri Araştırması kamuoyuyla paylaşılacak.
İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri ile Seçilmiş Sürdürülebilir Kalkınma Göstergeleri de gelecek yıldan itibaren TÜİK tarafından yayımlanacak.
AA


Geri Dön