Ekonomi

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.  Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksinde ise yüzde 5,9 artış meydana geldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerin göre yılın ilk çeyreğinde bürüt ücretler yüzde 119,4 artış kaydetti.  Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksinde ise yüzde 5,9 artış meydana geldi.

BÜRÜT ÜCRETLERT YÜZDE 119,4 ARTTI!

TÜİK tarafıdan açıklanan İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreği kapsayan verilere göre , inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret - maaş endeksi, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 119,4 artış kaydetti.

Alt sektörlere bakıldığında, endeks sanayi sektöründe yüzde 114,4, inşaat sektöründe yüzde 136,6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 120,9 arttı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki istihdam endeksinde, önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 7 artış yaşandı.

Alt sektörler değerlendirildiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 4,2, inşaat sektöründe yüzde 16,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 7,1 artış meydan geldi. 

 

ÇALIŞAN SAATTE ARTIŞ KAYDEDİLDİ!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki çalışılan saat endeksi yüzde 5,9 oranında arttı.

Alt sektörler değerlendirildiğinde endeks sanayi sektöründe yüzde 3,4, inşaat sektöründe yüzde 15,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5,9 artış kaydetti.

 


İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 9,9'A GERİLEDİ!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine yönelik işgücü istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre 2023 yılının  ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı.

 

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılının 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 62 bin kişi azaldı ve 3 milyon 483 bin kişi şeklinde oldu.

Yine verilen detaylara göre, işsizlik oranı da 0,3 puanlık azalış ile yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,2, kadınlarda yüzde 3,4 şeklinde tahmin edildi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

TÜİK emlak piyasası verilerini paylaştı! Konut fiyatları uçunca kimse ev sahibi olamıyor!