Ekonomi

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!  Buna göre nisanda isşizlik rakamları bir önceki aya göre 0,1 puan artarak yüzde 10,2 olarak kaydedildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, nisan ayına yönelik iş gücü istatistikleri açıklandı. Buna göre nisanda isşizlik rakamları bir önceki aya göre 0,1 puan artarak yüzde 10,2 olarak kaydedildi. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu.
 

NİSANDA İSŞİZ SAYISI 3 MİLYON 585 BİN KİŞİ OLDU!

Türkiye genelinde 15 ve daha ileri yaşlardaki kişilerde işsiz sayısı nisan ayında bir önceki aya göre 74 bin kişi artarak 3 milyon 585 bin kişi oldu.

İşsizlik oranı ise yine aynı dönemde 0,1 puan artarak yüzde 10,2 seviyesine ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına yönelik iş gücü istatistiklerinde, hanehalkı İş gücü Araştırması nisan ayı anketi, depremden etkilenen iller de dahil olmak üzere tüm ülke genelinde uygulandı ve bundan dolayı standart ağırlıklandırma işlemi gerçekleştirildi.

Şubat ve mart ayları için deprem etkisinin göstergelere yansıtılabilmesi için ek bir anket uygulaması yapılarak arındırılmamış ve mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış nihai sonuçlar yeniden hesaplanarak geriye dönük olarak ilgili istatistiksel tablolarda revize edildi.

 

TÜRKİYE GENELİNDE  15 VE ÜZERİ YAŞTAKİ KİŞİLERDE İŞSİZLİK SAYISI 74 BİN KİŞİ ARTTI!

Türkiye genelinde 15 ve üzeri yaştaki kişilerde işsiz sayısı nisan ayında bir önceki aya göre 74 bin kişi artarak 3 milyon 585 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti.

İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,1 iken kadınlarda yüzde 14,3 olarak açıklandı.

Nisan ayında 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 1,2 puanlık azalış ile yüzde 19,1 oldu.
 

YILIN İLK ÇEYREĞİNDE İŞSİZLİK RAKAMLARI AZALDI!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistikleri geçtiğiniz açıklandı.

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılının 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 62 bin kişi azaldı ve 3 milyon 483 bin kişi oldu.

İşsizlik oranı da 0,3 puanlık azalış ile yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleşti.  İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,2, kadınlarda yüzde 3,4 şeklinde tahmin edildi.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı! İşsiz sayısı 3 milyon 508 bin oldu!