29 / 04 / 2024

TÜİK, konut ve nüfus sayımı için sokağa indi!

TÜİK, konut ve nüfus sayımı için sokağa indi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 yılında yapacağı nüfus ve konut sayımı çalışmaları için kolları sıvadı.  TÜİK,  daha kapsamlı nüfus sayımıyla birlikte ilk kez konut sayısını da ortaya koyacak



Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile Türkiye'yi eve hapsolmaktan kurtaran TÜİK, şimdi de daha kapsamlı nüfus sayımıyla birlikte ilk kez konut sayısını da ortaya koyacak. 23 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirilmeye başlanacak sayımın ön provası niteliğindeki çalışmada 214 yerleşim yeri ve 275 sayım bölgesinde yaklaşık 50 bin konut ziyaret edilecek. TÜİK, ekim ayı boyunca yapacağı çalışmanın sonunda 81 ildeki belirlenen konut merkezlerini ziyaret edecek. çalışmada ailelerin nüfusunu yansıtacak bilgilerin yanı sıra kişi başına düşen metrekare miktarı, oda sayısı ile hanehalkının kullandığı elektrik ve su miktarı gibi sorulara cevap aranacak ve istatistiği çıkartılacak. TÜİK, pilot uygulamada vatandaşlara sorulacak soruların anlaşılırlığını da sorgulayacak. Soru kağıtları, alan organizasyonu, alan uygulaması ve veri girişi gibi konuların test edileceği ön çalışmanın sonuçları doğrultusunda tüm Türkiye'de seçime zemin hazırlanmış olacak.

TÜİK  Ankara  Bölge Müdürü Metin Kabalcı, Türkiye'de yaşayan nüfusun yerleşim yeri ayrımının adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile elde edildiğini belirterek, nüfus ve konut sayımının ile de konut özelliklerinin nüfus sayımına ekleneceğinin bilgisini verdi. Kabalcı, Ankara'da pazartesi gününden itibaren Altındağ, Keçiören, çankaya, Mamak, Yenimahalle, Sincan, Elmadağ ilçelerinde ön çalışmanın yapıldığını söyledi.
Zaman/Mevlüt KARABULUT

 


Geri Dön