İş Fırsatları

TÜİK resmen duyurdu! Tam zamanlı 11 personel alınıyor! Başvurmayı sakın unutmayın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, kendi bünyesinde çalıştırılmak üzere tam zamanlı istihdam edilmek üzere 11 sözleşmeli bilişim personeli alacağını açıkladı. Peki başvurular başladı mı? Kimler başvuru yapabilecek? Başvuru şartları neler? İşte detaylar

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlar içerisinde TÜİK, Yazılım Daire Başkanlığı ve Ağ ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı emrinde tam zamanlı istihdam edilmek üzere sınav şartı ile 11 sözleşmeli bilişim personeli alacağını resmen duyurdu. Peki başvurular başladı mı? Kimler başvuru yapabilecek? Başvuru şartları neler? İşte detaylar...

BAŞVURLAR NASIL VE NEREDEN YAPIALCAK?

Başvuru yapmak isteyen adaylar TÜİK personelk alımı ilanının detaylarını araştırıyor. Strateji ve Bütçe Başkanlığı, TÜİK ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı Platformu (CBİKO) internet sitelerindeki sınav ilanını  takip edeceiblecek.

Başvurular, 19 Nisan 2023 saat 18.00'e kadar devam edecek. Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece biri için başvuruda bulunabilecekler.

Şartları sağlayan adaylar, başvurularını TÜİK ile Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı internet adreslerinden elektronik olarak yapabilir. Şahsen başvuru alınmayacak olup, posta veya diğer yollarla yapılan müracaatlar hiç bir şekilde kabul edilmeyecektir. 

Genel ve özel şartları sağlayan adaylarda sınava katılacakların listesi TÜİK'in internet sitesinden 2 Mayıs günü açıklanacak. 

Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacak. Sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylara herhangi bir bildiri yapılmayacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TÜİK personele alımı başvurusu için sınavlar 11-12 Mayıs'ta yapılacak.
Sınav uygulamalı ve sözlü olarak iki oturum şeklinde olacak olup 11-12 Mayıs tarihlerinde, saat 09.30'da, TÜİK'in Ankara-Çankaya'daki başkanlık binasında yapılacak.

Sınavda başarılı olmak için 100 üzerinden en az 70 puan alınması gerekecek. Sınav başarı puanlaması, uygulamalı sınav yüzde 50, sözlü sınav yüzde 50 olacak şekilde değerlendirilecek.

Uygulamalı ve sözlü sınavın sonuçları www.tuik.gov.tr adresinden açıklanacak. Bu adresten takip edebilirsiniz.

SSK, BağKur Emekli Sandığı emekli maaşları o tarihte ödenecek! Bu ay hesabınızda en az 9 bin 500 TL olacak! Hemen bakın

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Toplam 30 memur alımı yapılacak! Memur olmak isteyenler hemen başvurun!