Ekonomi

TÜİK son rakamları açıkladı! Türkiye'de işsiz sayısı çoğaldı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı işsizlik oranlarını açıkladı. TÜİK'e göre İşsizlik 2022 Kasım ayında yüzde 10,2 olarak tespit edilirken   bir önceki aya göre değişikliğin yaşanmadığını açıkladı.İşsizlik oranı, bir ülkenin nüfusunun işsiz olarak tanımlanan bölümünün yüzdesini gösterir

İşsizlik oranları, bir ülkenin ekonomik durumunu ölçmek için kullanılan bir göstergedir. İşsizlik oranı, bir ülkenin nüfusunun işsiz olarak tanımlanan bölümünün yüzdesini gösterir.  Genellikle, bir ülkenin işsizlik oranı, 15 yaş ve üzeri nüfus için hesaplanır ve çalışma arzı olanlar ile çalışmak isteyen ama çalışamayanlar arasındaki oranı gösterir. İşsizlik oranı genellikle düşük olan ülkelerin ekonomisi güçlüdür, ancak yüksek olan ülkelerin ekonomisi genellikle zayıftır.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 senesi Kasım işgücü verilerini açıkladı. evhalkı işgücü araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha büyük yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 senesi Kasım ayında bir önceki aya göre 23 bin kişi artarak 3 milyon 576 bin kişiye çıktı.

İŞSİZLİK DEĞİŞMEDİ

TÜİK'e göre; işsizlik rakamları ise değişim yapmayarak yüzde 10,2 oranında gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,8 iken kadınlarda yüzde 12,9 olarak tahmin edildi.

GENÇ NÜFUSTA İŞSİZLİK YÜZDE 17,8

15-24 yaş grubunu içine alan genç nüfusta işsizlik seviyesi geçtiğimiz aya göre 2,6 puanlık azalış ile yüzde 17,8 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı erkeklerde yüzde 14,4,  kadınlarda ise yüzde 23,9 olarak belirlendi.

İŞGÜCÜNE KATILIM ORANI YÜZDE 54

İşgücü kasım ayında bir önceki aya nazaran 308 bin kişi artarak 35 milyon 150 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,5 puanlık artış ile yüzde 54,1 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 72,1 kadınlarda ise yüzde 36,4 oldu.

İşsizlik oranı genellikle birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Örneğin ekonomik büyüme veya durgunluk, teknolojik değişimler, sektörler arası dengesizlik veya yasal çerçevede mevzuat değişikliği gibi faktörler işsizliği etkileyebilir. İşsizlik oranları genellikle her ülkenin kendi içinde hesaplanır, ancak uluslararası karşılaştırmalar yapmak için kullanılabilir. Örneğin, Birleşmiş Milletler İşsizlik Örgütü (ILO) veya Avrupa Birliği (AB) tarafından yayınlanan veriler ülkeler arasında karşılaştırmalar yapmak için kullanılabilir.

Yok böyle promosyon! Kamu çalışanları Memur ve emekliler bayram ediyor! 45 bin TL promosyon ile rekor kırdı

Bir klasik yeniden doğdu! Honda Accord uygun fiyatlı avantajlarını kaçırmayın! 10 Ocak 2023 fiyat listesi

Teknoloji devinden büyük adım! Onlar geliyor