Ekonomi

TÜİK'te şaşırtan istifa kararı! Enflasyon hesabı yürütülen dairede kritik değişim

TÜİK, Geçtiğimiz Nisan ayında enflasyonu yüzde 70 açıkladı. Türkiye'de yaşanan gıda başta olmak üzere enflasyonu artıran etmenleri inceleyen ve istatistikleri açıklayan TÜİK'ten şaşırtan bir istifa haberi geldi. TÜİK Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş görevinden istifa etti.Zengin fakir fark etmeksizin vatandaş yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığından şikayet ediyor

Türkiye'de frenlenemeyen enflasyon rakamları toplumun her kesiminin alım gücünü olumsuz etkiliyor. Zengin fakir fark etmeksizin vatandaş yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığından şikayet ediyor. 

Ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtım görevini üstlenen TÜİK'ten sürpriz bir istifa haberi geldi. Son dönemin en çok tartışılan kurumları arasında bulunan kurumdan gelen istifa haberi ekonomi çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı.

FİYAT İŞLERİ DAİRE BAŞKANI CEM BAŞ 'GÖREVDEN AFFI'NI İSTEDİ

TÜİK Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş sağlık sorunlarını gerekçe göstererek "görevden affını" istedi. Enflasyon hesabı çalışmalarının yürütüldüğü dairenin başkanı olan Baş'ın yerine Dijital Dönüşüm ve Projeler Daire Başkanı Furkan Metin atandı.

Enflasyon verilerini düşük gösterdiği gerekçesiyle eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Baş, aynı dairede uzman olarak görevini sürdürecek. Dairenin başına ise Dijital Dönüşüm ve Projeler Daire Başkanı Furkan Metin atandı.

"TÜİK BAŞKANININ İSTİFA ETMESİ KADAR ÖNEMLİ BİR KONU"

Baş'ın istifasının ardından gazeteci Kemal Öztürk sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Öztürk, "TÜİK’te enflasyon hesabını yapan Fiyat İstatistikleri Daire Başkanı Cem Baş istifa etti. Çok uzun yıllardır bu görevi sürdürüyordu. Kurumda uzman olarak çalışmaya devam edecek. En az TÜİK Başkanı’nın istifası kadar önemli bir konu. Kurum kan kaybetmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Çiftçilere beklenen müjde geldi! Kampanya ödemelerinin tarihi açıklandı Cuma hesaplara yatacak

Milyonların beklediği TOKİ'den ucuz ve indirimli konut projesinin tarihi belli oldu! İl il açıklandı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 18 maddelik eylem planı imzası! Maaş zamlarını 19 Mayıs'ta açıkladı: Şu anda topladık

Çay fiyatları zam sonrası zincir marketlerde güncellendi! BİM, ŞOK, A101, Migros, Carrefoursa 18 Mayıs fiyat listesi

Fiat Egea Cross fiyatlarında görülmemiş değişim! Mayıs fiyat listesinde 184 bin lira yaptı Hybrid seçeneği de eklendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in emekli maaşı ve asgari ücret zammı açıklamasındaki rakam değişiyor

ÖSYM'nin KPSS sınavı şartı olmadan eleman alımı yapılacak! Halkbank eleman alım ilanı ve başvuu şartları açıklandı