Ekonomi

TÜİK'ten yeni rakamlar! Ücretli çalışan sayısı artıyor!

TÜİK tarafından açıklanmış olan yeni veriler ekonomiye yön vermeye devam ederken ücretli çalışan vatandaşların sayılarında ciddi oranda artış gözlendi. Peki son durum ne oldu? Ücretli olarak çalışmakta olan çalışan sayısında artış gözlendi

TÜİK açıkladığı yeni ücretli çalışan rakamları ile birçok vatandaşı şaşkına çevirdi. Ücretli olarak çalışmakta olan çalışan sayısında artış gözlendi. Son durum ise açıklandı. İşte tüm detayları ile haberimizin devamında açıklamalar ve yeni rakamlarla sizlerle… 

 

TÜİK tarafından belli olan rakamlar 

Türkiye’de ne yazık ki işsizlik büyük bir sorun haline gelmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaş İŞKUR üzerinden veya da gazetelerden kendi için en uygun iş arayışına giriyor. Özellikle de yeni mezun olan genç işsizler ciddi oranda artış göstermektedir. Durum böyleyken de işsizliğin psikolojik sonuçları da artış göstermeye devam ediyor. Türkiye’de işsizliğin azaltılması için vatandaşa İŞKUR tarafından farklı projeler ile destekler verilmek için çalışmalar sürdürülmektedir. Bu sayede istihdamın artması da amaçlanmaktadır. TÜİK tarafından açıklanmış olan yeni verilerde istihdam hakkında yeni ipuçları vermektedir. TÜİK tarafından mart ayına ilişkin ücretli çalışan vatandaşların veri sonuçları açıklandı. Açıklanan veri sonucunda ücretli çalışan sayısında artış yaşandığını gözlemlendi. 

 

 

Ücretli çalışanda artış yaşandı 

TÜİK tarafından düzenli olarak istihdam verileri açıklanmaktadır. Kamuoyuna yeni gelişmeler hakkında da bilgilendirmeler yapılmaktadır. Ücretli çalışan sayısında geçen yıllar ile kıyas yapıldığında %6.5 arttığı ortaya çıktı. Açıklanan veri sonucunda toplam ücretli çalışan sayısı Sanayi, inşaat hizmet ve ticaret sektöründe büyük artış gösterdi. Ücretli çalışan sayısının yaşanan artış sektörler içinde incelendiği zaman sanayi sektöründe %3,4 oranında artış yaşandı. İnşaat sektöründe %16,6 ticaret ve hizmet sektöründe ise %6,6 artış gözlendi.

TÜİK açıklamış olduğu verilerde aylık artış miktarını da açıkladı. Bu kapsamda aylık artış %0,5 olarak belirlendi. Sanayi, hizmet, inşaat ve ticaret için aylık olarak %0,5 artışın olduğu fark edildi. Sanayi sektöründe yaşanan aylık artış %0,2 olarak meydana geldi. İnşaat sektöründe ise %1.2, ticaret ve hizmet sektöründe aylık olarak yaşanan artış %0,6 olarak belirtilmiş oldu. Açıklanan veriler ile beraber ücretli çalışan sayılarında da ciddi artışların yaşandığı netleşmiş oldu. 

TÜİK dış ticaret endekslerini açıkladı! Mart ayı dış ticaret haddi 86,4 oldu!

TÜİK açıkladı: Süt miktarı artarken, beyaz et üretimi azaldı!

TÜİK Mart ayı verilerini paylaştı! inek sütü miktarı geçen seneye oranla yüzde 6,2 oldu