28 / 04 / 2024

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 kasım ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azalırken, yıllık bazda yüzde 0,2 artış gösterdi.

İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/ali_hakan_kara üzerinden yaptığı paylaşımda "Bir ekonomide “bugün alayım yarın bu fiyata bulamam” düşüncesiyle tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik var demektir." ifadelerini kullandı.

İşte Hakan Kara'nın o paylaşımı

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Hakan Kara'nın paylaşımına gelen yorumlar

"Eskiden fabrikalar stoklı çalışırdı, şu an kimsede stok yok"

"En büyük terslik de kamuya alınan personelin her yıl kat kat artması"

 

"Sonumuz pek hayra alamet değil"

 

"Hangi işte terslik yok ki"

"iPhone aldım yatırımlık"

"Kredi kartı ile bugün karnımızı doyurmak için alışveriş yapıyoruz"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön