Sektörel

Tulip Gayrimenkul, Ankara satış ofisini hizmete açtı

İstanbul Bahçeşehir'deki TulipTurkuaz konut projesinin yapımına hızla devam eden Tulip Gayrimenkul, Ankara satış ofisini hizmete açtı

Yabancı sermayeli bir gayrimenkul geliştirme şirketi olarak 2006 yılında kurulan ve İstanbul Bahçeşehir'deki TulipTurkuaz konut projesinin yapımına hızla devam eden Tulip Gayrimenkul, Ankara satış ofisini hizmete açtı.

Geçtiğimiz hafta Ankara Sheraton Hotel'de düzenlenen bir kokteyl ile Ankara satış ofisinin açılışını kutlayan TulipTurkuaz'ın resepsiyonuna, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Hilmi Güler ve Hollanda Büyükelçisi gibi birçok tanınmış isim katıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan Tulip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Mertoğlu, "Türkiye'nin ilk Bio-iklimsel konut projesi olan TulipTurkuaz projemiz, sadece İstanbul değil, tüm Türkiye'den talep görüyor. Tüketicilerden gelen bu talep çerçevesinde hareket edip Tulip Turkuaz'ın Ankara satış ofisini açarak gelen taleplere daha kolay ve yerinde cevap verebilmeyi amaçlıyor" dedi.

Tulip Gayrimenkul olarak yapımına hızla devam ettikleri TulipTurkuaz'ın yanı sıra, yeni konut projelerini de hayata geçirmeye hazırlandıklarını da dile getiren Mertoğlu, TulipTurkuaz'ın yanı sıra Tulip Towers'ın ve Esenyurt'ta yükselecek olan 2 bin 800 konutluk ve 83 bin metrekarelik AVM'nin yer aldığı Tulip360'ın da temellerini yılsonuna kadar atacaklarını belirtti. 

Gayrimenkul sektöründe 111 yıllık deneyime sahip olan Hollanda merkezli Van Herk ve Panagro Group ortaklığındaki Tulip Gayrimenkul, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş (EGYO) ile "Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesi"ne dayanarak projelendirdiği Tulip Turkuaz için şu ana kadar öz kaynaklarından yaklaşık 70 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımın 17 milyon TL'sini EGYO'ya teminat mektubu olarak veren Tulip Gayrimenkul, TulipTurkuaz ve Tulip Towers projesi için 30 milyon TL'lik yatırım daha yapacak. 

Dünyaca ünlü mimar Ken Yeang'ın tasarladığı TulipTurkuaz projesi ile krize rağmen iyi bir satış grafiği yakalayan Tulip Gayrimenkul, projenin satışa çıktığı Haziran ayından bu yana 1. etapta yer alan 317 dairenin yüzde 40'ının satışını gerçekleştirdi. 

TulipTurkuaz; Doğal ve Modern bir Yaşam 

Bahçesehir Ispartakule'de inşaatına başlanan, 11 blokta 1188 konuttan oluşan ve tasarımı ünlü mimar Ken Yeang tarafından yapılan TulipTurkuaz projesinin ana konsepti, "Doğal Yaşam" üzerine kurulu. Doğa ile iç içe geçmiş bir yaşam şekli hedefleyen projenin yerleşim planında, bütün binalar birbirlerinin önünü kesmeyecek şekilde konumlandırılmış ve insan yaşamı için büyük önem taşıyan su öğesi kullanılmış. Modern yaşamın bütün teknolojik özelliklerini içinde barındıran proje, enerji ve su tasarrufu sağlayan sistemleriyle de büyük önem kazanıyor.

Tulip Turkuaz projesindeki konvensiyonel inşaat sistemi ile imal edilen bloklarda; 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 3+1 dubleks daireler olmak üzere 5 farklı daire tipi bulunuyor. Bu daire tipleri de büyüklüklerine göre 23 farklı seçenek imkanı sunarak geniş bir ürün yelpazesi oluşturuyor. Bu farklı tip ve metrekarelerdeki dairelerin satış fiyatları ise 113 bin TL ile 576 bin TL arasında değişiyor. Proje'nin 2010 sonlarında teslim edilmesi planlanıyor.

Tulip Towers; Modern Yaşamın Simgesi

TulipTowers Projesi, yaklaşık olarak 30 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan alışveriş merkezi ve rezidanstan oluşuyor. Otoparklar ve ortak alanlar hariç 60 bin metrekare inşaat alanı bulunan Tulip Towers'da her biri 30 katlı olması planlanan iki kulede rezidans ve stüdyo daireler bulunacak. Alışveriş Merkezi ise yeşil alanlar içinde dizayn edilen sinema salonları, health club, SPA ve ünlü markaların olacağı butik mağazalardan oluşuyor.