04 / 05 / 2024

Tulip Turkuaz'da metrekaresi 1.940 TL'ye!

Tulip Turkuaz'da metrekaresi 1.940 TL'ye!

Türk-Hollanda ortaklığı TULIP Gayrimenkul'ün Tulip Turkuaz projesi yüzde 55'lik yeşil alanıyla ve farklı konseptiyle dikkat çekiyor



TULIP Gayrimenkul icra Kurulu Başkan Yardımcısı Pazarlama ve Satış Grup Başkanı Atalay Kocatepe, "Proje yatırımcısına kazandıracak" diyor..

TÜRKİYE'DE TOKİ'den gayrimenkul geliştirme ihalesi alan ilk yabancı sermayeli şirket olan TULIP Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş'nin Bahçeşehir Ispartakule mevkiinde inşasına başladığı Tulip Turkuaz Evleri hızla yükseliyor.

TULIP Gayrimenkul İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pazarlama ve Satış Grup Başkanı Atalay Kocatepe, projenin ayrıntılarını, gayrimenkul sektörüne getirdikleri yenilikleri, satış politikası ve hedeflerini Para dergisine anlattı...

TULIP'in Türkiye'deki ilk projesi Tulip Turkuaz Evleri'nin bölgedeki diğer projelerden farkı nedir?
Projeyi 90 bin metrekarelik geniş bir arazi üzerine kuruyoruz. Söz konusu araziyi, Başbakanlık kuruluşu  TOKİ  Emlak Konut GYO A.Ş'den "hasılat paylaşımı" modeliyle aldık. 90 bin metrekarelik arazi üzerinde 11 bloktan oluşan 1.188 konut ve hemen yanıbaşımda bulunan 30 bin metrekarelik arazi üzerinde alışveriş merkezi inşa edeceğiz.. Ayrıca, projenin hemen yanı başında bulunan 30 bin metrekarelik araziye de bir alışveriş merkezi inşa edeceğiz. Projenin maliyeti yaklaşık 250 milyon dolar. Aslında bizim için projenin büyüklüğünden ziyade konumlanması, mimarisi, doğru yapılanması ve fiyatlandırması önemli. Projenin mimarisi, Malezya asıllı İngiliz vatandaşı halen yaşayan dünyanın 10 ünlü mimarından biri olan Ken Yeang tarafından çizildi. Mimarisiyle, konseptiyle oldukça farklı ve etkileyici bir proje olduğuna inanıyoruz.

Projenin bir konsepti var mı?
Bu projenin ana konsepti, doğal yaşam üzerine kuruldu. Projenin mimarı, doğayla iç içe geçmiş bir yaşam biçimi hedefledi. Yerleşim alanında bütün binalar birbirinin önünü kesmeyecek şekilde konumlandırıldı. Yerleşim planı ise insan yaşamında önemi büyük olan su öğesi üzerine kuruldu. Yapıların önünden geçen kaskatlı su kanalları bütün araziyi dolaşıyor. Zaman zaman bu su kanalları nilüfer havuzlan şeklinde karşımıza çıkıyor. Projede, toplam 8 bin 469 metrekare su kanalı bulunuyor. Kanalın en dar kısmı 1.5, en geniş kısmı ise 18 metre. Binalar arasında, yine doğal yaşamın bir uzantısı olarak ortak avlular düzenlendi. Yaklaşık 50 bin metrekaresi yeşil alan için ayrılan projenin yüzde 10'u su, yüzde 55'i yeşil alandan oluşuyor.

Projede sosyal alanlara ve faaliyetlere de çok önem veriyoruz. SPA merkezinden buz pistine pek çok aktiviteye imkan veren; biri üstü açılıp kapanabilen dört mevsim faydalanılabilecek iki yüzme havuzu, etkinlik odaları, koşu ve bisiklet parkurları, dinlenme-sohbet köşeleri gibi sosyal olanaklar sunuluyor. Ayrıca çocukların güvenle oynayabileceği oyun alanları ile bakım alanları bulunuyor. Kapalı ve açık otopark imkanlarının sunulması da projeye ayrı bir değer katıyor.

Tulip Turkuaz'da kaç tip konut var?
11 blok ve 15, 16 ve 17'şer katlı binalardan oluşan projemiz oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Brüt 57.78 metrekarelik 1 + 1'lerden 218.91 metrekarelik 4+1'lere 23 tip daire seçeneği sunuyoruz.

Projenizin ekolojik özelliklerini biraz daha açabilir misiniz?
Su tüketiminin gittikçe arttığı günümüzde, ekolojik yapıyı bozmamak ve destek olmak amacıyla projemizde birçok yapı özelliğine yer verdik. Örneğin, atık sular arıtılıp geri dönüşü sağlanarak bahçe sulamasında kullanılıyor. Gün ışığından maksimum düzeyde yararlanabilmek için birçok mekanda doğal ışık kanalları oluşturuluyor. Konutlarda kullandığınız kadar enerjinin bedelini ödemek için ısıölçerler, ortak alanlarda elektrik tüketimini minimuma indirmek için sensörlü aydınlatma sistemi bulunuyor. Projede, güneş enerjisini maksimum kullanabilmek için solar enerji ünite sistemlerine yer veriliyor.

Fiyat politikanızdan bahsedebilir misiniz?
Konutların fiyatlarına gelince... Metrekaresini ortalama 1.740 liradan satışa çıkardığımız konutlara daha sonra azami yüzde 15'e kadar zam yaptık. Şu anda metrekare fiyatları 1.940 TL civarında seyrediyor. Yani proje satışa çıktığı tarihlerde konut alanlar daha şimdiden yüzde 15'e yakın bir fiyat avantajı sağladı. Proje bittiğinde metrekare fiyatlarının 3 bin liraya kadar çıkacağını değerlendirmekteyiz. Biz önce maliyetlerimize, çevremizdeki projelerin fiyatlarına ve spn olarak da konjonktüre bakarak fiyatları belirledik. Şu an optimum rakamlardan oluşuyor fiyatlarımız.

Yüzde 1 peşinle konut kampanyası satışları nasıl etkiledi?
Bankaların konut kredilerine uyguladığı aylık faiz oranları son günlerde yüzde 0.94'e kadar düştü. Bu da konuta yatırım yapmayı daha cazip hale getirdi. Faizler aylık 1.09'ken, 120 ay vadeli 100 bin liralık kredinin toplam geri ödemesi 179 bin liraya geliyordu. Şu anda bankalardan aynı vade için aylık yüzde 0.94 faizle alınan 100 bin liralık kredinin geri ödemesi 131 bin liraya kadar düştü. Satışa ilk çıktığımızda yüzde 25 peşinat istememize rağmen dairelerin yüzde 15'ini sattık. Sonra Ekim 2009 başından itibaren düzenlediğimiz kampanyada peşinatı yüzde l'e düşürünce talep arttı. İlk etapta satışa çıkardığımız 317 dairenin şimdiden yüzde 40'ı satıldı. Projeden konut alanlar, peşinatın geri kalan yüzde 24'ünü 2 yıl sonra faizsiz olarak ödeyebiliyor. Bu kampanyayı yıl sonuna kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz.

Çevremizdeki yeni sitelerde oturumun başlaması ve bölgenin altyapısının tamamlanması da projeyi cazip hale getirdi. İnşaatın faaliyet alanındaki arazide 4 bloğun yükselmeye başlaması, ikinci etaptaki 7 blok için de inşaat faaliyetlerinin giderek artması insanların alım kararlarını olumlu yönde etkiliyor.

Hedef kitlenizi kimler oluşturuyor?
Projeye başlarken hedefimiz B ve üstü gelir gruplarına hitap etmekti. Doğal olarak müşteri müşteriyi çekiyor. Tavsiye üzerine gelen müşterilerimiz de var. Projeden konut alanların yüzde 40'ı 35 yaş civarında. Yatırım yapmak için Almanya'dan, Avusturya'dan, İngiltere'den gelen müşterilerimiz de var. Çocukları üniversitede okuyan ailelerin pek çoğu gelip projeden ev alıyorlar. Son aylarda daha çok oturum amaçlı konut alınıyor. Projede 1 +1 ve 3+1 dairelere rağbet çok fazla oldu. Su kanalları kıyısındaki zemin katlar ve Küçükçekmece Gölü ile Marmara Denizi'ni gören üst katlar neredeyse kapışıldı.

Projede yer alan alışveriş merkezi ve rezidansın inşaatına ne zaman başlayacaksınız?
Tulip Towers projesinin çizimi bugünlerde bitiyor. Hemen hafriyat çalışmalarına başlanacak. Bu rezidans projesi, modern yaşamın simgesi olacak. 30 katlı ve 500 dolayında rezidans daire ihtiva edecek iki kulenin yanında ayrıca 3 katlı, modern ve tanınmış markaların yer alacağı AVM de hem TULIP projelerine hem de bölgeye olumlu bir katkı sağlayacak.
Para Dergisi

0212 444 09 54

www.tulipturkuaz.com

[email protected]

İlgili haber

Tulip Turkuaz'da 113 bin TL'ye! 1.130 TL peşinatla!


Geri Dön