Kent Haberleri

Tüm Aileler hemen baksın! 1 yıl boyunca 10 bin TL ödeme yapılacak

Aile Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'nın deprem bölgesi için çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi hakkında güzel bir haberi vatandaşlarla paylaştı. Cumhurbaşkanlığı ve devlet yetkilileri de vatandaşların hayatlarına devam edebilmelerini sağlamak adına çalışmalarını tam gaz sürdürüyorlar

Depremden kurtulan vatandaşlar bundan sonraki hayatlarına nasıl devam edeceklerini merak ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve devlet yetkilileri de vatandaşların hayatlarına devam edebilmelerini sağlamak adına çalışmalarını tam gaz sürdürüyorlar. 

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilimizi derinden etkileyen depreme ilişkin bilgi almak için Erdoğan bugün Adıyaman’daydı. Buradan canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı vatandaşlara 1 yıl kira desteği verileceğini açıkladı. Ek olarak 10 bin TL de ayrıca yardım olarak verileceğini açıkladı.

Erdoğan Güneydoğu, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerimizde olan 10 ili de derinden etkileyen depremin etkilerini incelemek için Adıyaman’a gitti.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, 1 yıl kira desteği verileceğini şu şekilde açıkladı:

”10’ar bin lira vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza da kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız. İster Adıyaman’da ister farklı illerde bir yıl benim vatandaşlarım kalabilecek” dedi. 

Sözlerini sürdüren Erdoğan, “THY, ücretsiz olarak gideni de geleni de getirmek durumundadır, bunların da gerekli talimatı kendilerine verilmiştir.” ifadelerine yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:”Pazartesi günü ardı ardına yaşanan depremlerle maalesef çok büyük kayıplarımız oldu. 10 ilimizde çok ciddi yıkımlar oldu. Önceki gün Kahramanmaraş, Hatay ve Adana illerini ziyaret ederek durum tespitleri yaptık. Dün Osmaniye, Kilis’teydim. Şimdi Adıyaman’dayız buradan da Malatya’ya hareket edeceğiz.

Yaşadığımız acıyı tarif etmekte kelimelerin kifayetsiz kaldığını iyi biliyorum. Hayatını kaybedenlerin vatandaşlarımızın sayısı 18 bin 991’e, yaralıların sayısı 75 bin 573’e ve 76 binin üzerinde vatandaşlarımız tahliye edildi. Deprem anından itibaren devletimiz alanda olmuştur. Depremin yıkım etkisi 10 ilimize ve 500 km’lik alana yayıldığı için işimiz çok zor oldu. Bölgede ilk müdahale ve organizasyonu yapacak olanların ya kendisinin ya ailesinin yıkımlar altında kalması da eklenmiştir.