Kent Haberleri

Tüm emeklileri ilgilendiriyor: Yeni yılda cepleri rahatlayacak!

Yeni yıl ile birlikte emeklilerin cepleri rahatlayacak. Promosyon kampanyaları ile bankalardan 3.500 - 7.500 lira bandında ödeme alacak olan emeklilere, ayrıca yeni yılda en az 2 bin 200 lira daha ödeme yapılacak.Promosyon ödemelerinin yanı sıra emekli vatandaşlar önümüzdeki sene en az 2 bin 200 lira daha ek ödeme alacak

Yeni yılın yaklaşması ile promosyon ödemeleri ve emekli maaşlarında büyük zam beklenirken emeklilerin yüzünü güldürecek bir haber daha geldi. Promosyon ödemelerinin yanı sıra emekli vatandaşlar önümüzdeki sene en az 2 bin 200 lira daha ek ödeme alacak. Bu ücret, karşılıksız olarak bütün emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

YILDA 2 KEZ VERİLECEK

Önümüzdeki sene iki defa verilecek bu ödeme, iki taksit halinde yapılacak. Emekli bayram ikramiyesi adı verilen bu ödemeler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatacak.

Emekli ikramiyesi ilk kez 2018 yılında 1.000 lira olarak verildi. Bu miktar daha sonra 1.100 liraya çıkarıldı, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına yattı. Toplamda 2.200 liralık tutardan bütün emekliler faydalandı.

 

 

EMEKLİLERİN HESAPLARINA NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ikramiyesi, sisteme kayıtlı olan bütün emeklilere ödeniyor. Ramazan Bayramı, 21-22-23 Nisan 2023 tarihlerine denk geliyor. İlk bayram ikramiyesinin nisan ayında ödenmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı isee 29 Haziran’da başlayıp 2 Temmuz sona erecek. İkramiyenin haziran ayının son haftasında ödenmesi bekleniyor.

Bu uygulamadan EYT düzenlemesi ile emekli olacak vatandaşlar da faydalanacak.

EYT düzenlemesi ile emekli olan vatandaşların ne kadar maaş alacağı merak edilirken konuyla ilgili uzmanlardan hesaplamalar geldi.

Buna göre EYT’li bir emekli 3500 lira ile 25 bin lira arasında maaş alabilecek.

1999 ÖNCESİ PRİM GÜN SAYISI ÖNEMLİ

1999 öncesi prim gün sayısı ne kadar çok olursa alacağı emekli maaşı da o kadar çok yüksek olacak. Gün sayısının yanında çalıştığı dönemdeki maaşı da emekli maaşının belirlenmesinde etkili olacak. Maaş ve gün sayısı yüksek olursa emekli maaşı da yüksek olacak.

25 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Günümüz şartlarında bir kişi yaklaşık 9 bin seviyesinde prim ödemişse, prime esas kazançları da asgari ücrete yakın yattıysa bugün yaklaşık olarak 25 bin liraya yakın emekli maaşı da alabilir.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

EYT’li emekli, 25 bin lira maaş alabilir!

Borsadan haftalık rekor! Tüm zamanların en yüksek kapanışına imza attı