26 / 10 / 2024

Tüm ilçe bekliyordu, müjde geldi! Büyükçekmece'nin imar sorunu çözülüyor!

Tüm ilçe bekliyordu, müjde geldi! Büyükçekmece'nin imar sorunu çözülüyor!

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında söz alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdoğan ilçenin imar sorununun çözüldüğünü müjdeledi.




Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında söz alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdoğan, pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ve imar planları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

ÇÖZÜME ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
 

Büyükçekmece Belediyesi’nde yer alan habere göre Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdoğan, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan yapıların ruhsatlarının 6 ay geçmesine karşın alınmaması halinde kat maliklerinin belediyeye müracaat etmeleri gerektiğini dile getirerek; “Biz bu malikleri, müteahhitleri, bunların proje müelliflerini bir araya getirerek sorunu çözmek yönünde elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Çünkü çok ciddi bazı sorunlar var. Kiminde malik rahmetli olmuş, varisler ortada yok. Onun sorunu 6306 sayılı yasada yapılan revizyonla giderildi. Artık muhtarlara ilanen tebliğ edebiliyoruz bunu. Sorunlar çözülüyor. Kiminde müteahhit firma gelişen ekonomik şartlarda ilk vaat ettiği biçimde inşaatı yapamayacak duruma gelmiş. Ancak bunu maliklerle bir türlü konuşamıyor. Biz bunu gerekli teknik arkadaşlarımızla birlikte belediyede çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Başkanım da bazı toplantılara katılıyor, görüyor. Maliyet analizinden projenizin nasıl olması gerektiğine kadar her şeyi belediyede konuşabiliriz” dedi.

Tüm ilçe bekliyordu, müjde geldi! Büyükçekmece nin imar sorunu çözülüyor!

MİMARSİNAN MERKEZ MAHALLESİ’NDE İMAR KAPALI DEĞİL


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Mimarsinan Merkez Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların ‘’Biz kentsel dönüşüme giremiyoruz, imarımız kapalı” biçiminde söylemleri olduğunu dile getiren Tarık Erdoğan, “Hayır, imarınız kapalı değil. Kentsel dönüşüme girebilirsiniz. Yalnızca 100 metrelik, 80 metrelik parsellerle değil de daha toplu bir biçimde gelirseniz 18 uygulaması da kolay oluyor. Binaları yıkması da, yeniden yapması da kolay oluyor” dedi.

İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Büyükçekmece ilçesinin imar planı bekleyen bölgelerinin son durumu hakkında da önemli açıklamalar yapan Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdoğan şöyle konuştu:  “En son olarak Dizdariye Mahallesi koruma planı geçti Büyükşehir Belediyesi’nden. Ama hala Büyükşehir’deki Ak Parti Grubu ‘’Hayır’’ dedi. Neden dediler bilmiyorum. Devlet Su İşleri’ne bağladılar olayı. Orada baraj olmadan önce  de Dizdariye Mahallesi vardı. Her mantıklı insan bugün bunu biliyor. Fakat bir biçimde oradaki eski imar komisyonu başkanımızın şahsi meselesi var bildiğim kadarıyla fakat unutuyor ki orada 11 bina kentsel dönüşümde yıkıldı. 100’den çok aile o planı bekliyor. O nedenle bir an önce bu planı çıkartacağız. Tepecik Merkez planlarını onayladık, Büyükşehir’e gönderdik. Bu ay Büyükşehir’de onaylanacak. İnşallah askıya çıkacak ve de devam edeceğiz. Kasım’da Pınartepe Mahallesi’nin 1/5000’lik planları geliyor. 1/5000’lik planları Büyükşehir de onayladıktan sonra askıya çıkar ve hızlı bir biçimde ilerleriz. Türkoba planları ve Tepecik Havzaiçi 2. kısım planları Kasım ayına yetişiyor. Onlar gelecek. En önemlisi İstanbul Planlama Ajansı’nda özel şekilde kentsel tasarım projesi olarak çalışılan Kumburgaz Sahilleri planları geliyor. Kumburgaz, Celaliye Kamiloba planları da inşallah yılbaşına kadar yetiştireceğiz. Bunun dışında plan bekleyen bölgelerdeki planları yapmaya devam ediyoruz. İnşallah bütün Büyükçekmece yakında bir düzene kavuşacaktır.’’

 

Barınma risk altında! Kira ödemekte zorlanan vatandaş nasıl ev sahibi olsun? Çetin Ünsalan yazdı...

Nisan'dan önce kira artışlarının yıllık yüzde 50'nin altına inme olasılığı düşük! 

Belediyelerden  Ankara  ve Kocaeli’de satılık 11 konut ve imarlı 4 arsa!


Geri Dön