Ekonomi

Tüm Türkiye'de geçerli, 31 yaşından küçük herkes ücretsiz yararlanabilecek! 1 Eylül son gün

Türkiye'de gençlerin seyahat etmesini desteklemek amacıyla başlatılan "KYK yurdunda ücretsiz kalma" projesi, 31 yaşından küçük herkes katılabiliyor. Ancak 1 Eylül'den önce gidip kalmanız gerekiyor. 31 yaşına basmamış vatandaşları ilgilendiren duyuru yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerin çok işine yarayacak bir projenin detaylarını açıkladı. 31 yaşına basmamış vatandaşları ilgilendiren duyuru yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda 1 Eylül tarihine kadar uygulanacağı ifade edildi ve öğrenci olma şartı aranmadan ücretsiz konaklama hizmeti verileceği aktarıldı. Yaz aylarında gençlerin gezebilmesi için öğrenci yurtları ücretsiz olarak hizmete sunulduğu belirtildi. Ayrıca yapılan duyuruda bu hizmetten 18-30 yaş arasında olan vatandaşlar faydalanabildiği aktarıldı. Bununla beraber konaklama hizmeti en fazla 3 gün sürecek şekilde verildiği belirtildi. 
 

BAKAN DA RESMİ AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI

Konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu çeşitli açıklamalar yaparak değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kasapoğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Yaz boyu gençler yurtlarımızdan ücretsiz bir şekilde istifade etsin, rotalarını oluştursun. 3 gün süre verdik. 81 ildeki tüm yurtlar gençlerin hizmetine sunuldu. 15 Temmuz’da başladı proje, her geçen gün artan talep var. 50 bine yakın gencimiz bu anlamda projeye başvurdu. 18- 30 yaş arası gençler yaz boyu bu projeden ücretsiz şekilde istifade ediyor” 
 

DETAYLAR BURADA

 Konaklama hakkında paylaşılan bilgiler ise şöyle oldu:
Gençler yurtlarımızdan 15 Temmuz – 01 Eylül tarihleri arasında yararlanabilirler.
Yurtlarımızdan 18-30 yaş arasındaki gençler yararlanabilir.

Öğrenci olma şartı aranmaz.

Konaklama başvuruları ilgili yurt müdürlüğü ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılır.

Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır.

Konaklayacaklardan ücret alınmaz.

Aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 3 gece konaklanabilir.

Yurtlarda konaklayan gençlere kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmayacaktır.

Odalar konaklama süresince her gün 13.00 – 17.30 saatleri arasında temizlik yapılması için boşaltılır.

Yurtta huzur bozucu davranışta bulunan gençlerin misafirlikleri sonlandırılır.

Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 13.00 olup konaklama süresi sona erip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00’de boşaltmalıdır.

Konaklama süresince yurtlardan en erken çıkış saati 05.00 ve son giriş saati 01.00 olarak uygulanır. 

Simide şok zam! Hemen yeni fiyatına bakın ekmekten daha pahalı!  

KDV'de yeni gelişme! Oran yüzde 31’e geriledi 

Araç ve emlakta fahiş fiyat gelişmesi! 7 maddeye dikkat