Genel

TU’M, Üçüncü havalimanının yeme-içmesine talip!

Cengiz Holding, Kalyon İnşaat ve Saat&Saat’in ortak olduğu TU’M, ilk projesini Water Garden’da Nostalji Sokağı ile hayata geçiriyor. TU’M, nostaljik lezzetleri üçüncü havalimanına da taşımaya talip. Üçüncü havalimanının 30 bin metrekarelik dev yeme-içme alanı ihalesi haftaya yapılacak


Cengiz Holding, Kalyon İnşaat ve Saat&Saat’in ortaklığında kurulan TU’M’un ilk projesi Water Garden Nostalji Sokağı Ataşehir’de hizmete girecek. En yenisi 30 yıllık olan, şubeleşmeye gitmemiş, ürünüyle saygınlık kazanmış 27 yerel lezzetle esnaf markasını bünyesinde toplayan TU’M, yeme-içme sektöründe kalıcı yatırımlar yapmayı hedefliyor. Bir diğer hedefi gastronomi turizmini geliştirmek olarak belirleyen TU’M, bunun için Türkiye’nin dışa açılan en büyük kapısı olan üçüncü havalimanına girmeyi planlıyor. Şirket; önümüzdeki hafta havalimanının 30 bin metrekarelik yeme-içme alanının kiralanmasına ilişkin ihaleye katılacak.

 

Galataport da radarda

 

Üçüncü havalimanında Water Garden’daki projenin daha büyük versiyonunu hayata geçirmek istediklerini belirten TU’M yöneticisi Tolga Atalay, ihaleyi kazanmaları halinde alanda Türk Lezzetleri Müzesi ve Ünlüler Bulvarı olmak üzere iki konsepti sunmayı hedeflediklerini söyledi.

 

1 yıldır bu ihaleye hazırlandıklarını kaydeden Atalay, “Türk Lezzet Müzesi’nde Türkiye’nin dört bir yanındaki geleneksel lezzetleri havaalanının ziyaretçileriyle buluşturacağız. Sunulan yemeklerin hikâyelerini de birçok dilde sesli rehberlerle misafirlere anlatacağız. Ünlüler Bulvarı’nda da birçok ünlü ismin ve sanatçının yeme-içme sektöründeki işletmelerine ait mağazalar açılacak” diye konuştu.

 

Galataport’ta da yer almayı hedeflediklerini dile getiren Atalay, bu konuda görüşmelerinin devam ettiğini vurguladı. Nostalji Sokağı projesini yurt dışına da taşımayı hedeflediklerini anlatan Atalay, Ortadoğu ile yakın bir yeme içme kültürünün olduğunu ve ilk projeyi burada hayata geçireceklerini ifade etti.

 

Dışa açılacak

 

Atalay, “Ayrıca Amerika, Avrupa ve Orta Doğu bölgelerinde gerek havalimanları projelerindeki, gerekse sosyal yaşam projelerindeki yatırım fırsatları için görüşmelerimiz sürüyor” dedi. 

 

Türkiye’de ev dışı yeme içme sektörünün

 

24 milyar dolarlık bir pazara ulaştığının altını çizen Tolga Atalay, bu pazarın yüzde 1’ini hedeflediklerini vurguladı. 

 

Van Damme’ın cafe’si, Beren Saat’in restoranı

 

TOLGA Atalay, üçüncü havalimanındaki alan için ünlü isimlerle görüştüklerini anlattı. Bu ünlülerin arasında yerli ve yabancı sinema sanatçıları ve müzisyenlerin olduğunu belirten Atalay, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Jan Claude Van Damme ile görüşüyoruz. Amsterdam’da bir kafesi var. İkinci şubesini burada açmak istiyor. Beren Saat ve Kenan Doğulu’nun ortak olduğu Bis restoran için görüşüyoruz. Dünyaca ünlü şef Gordon Ramsey ve Mehmet Gürs de görüştüğümüz isimler arasında.”

 

Tolga Atalay, Nostalji Sokağı hakkında da şu bilgileri verdi: “Nostalji Sokağı’nda Gaziantep’ten Çeşme’ye, Antalya’dan Van’a ünlü markalar bir araya geldi. Gelgör Çağ Kebabı ile Baki Usta Kokoreci, Göreme Muhallebicisi ile Hacı Hüsrev gibi 27 yerel marka komşu oldu.” 



Vatan