01 / 05 / 2024

Tüm zamları önceden bilen o isim açıkladı: Emekliye seyyanen zam yapılacak!

Tüm zamları önceden bilen o isim açıkladı: Emekliye seyyanen zam yapılacak!

Tüm zamları önceden bilen gazetesi Fatih Portakal'dan dikkat çeken seyyanen zam açıklaması geldi. İşte Fatih Portakal'ın o açıklamaları...



Milyonlarca kişi emekli maaş zammı gelişmelerini takip ediyor. Pek çok kişinin gündeminde yer alan emekli zammını etkileyecek olan enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber emekli maaşlarına yüzde 37,66 oranında zam geldi. Şimdi, emekliye zam düzenlemesinin nasıl olacağı, kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı ve refah payı düzenlemesi gibi ihtimaller konuşulanlar arasında yer luyor. Maaş ödenme tarihi nedeniyle düzenlemenin en geç 16 Ocak tarihinde uygulamaya sokulması beklenirken gazeteci Fatih Portakal'dan zam oranı için çarpıcı bir çıkış geldi ve "Rahatım, yapacaklar" diye konuştu.

Mynet'in aktardığı detaylara göre emekli maaş zammı ile ilgili tüm gelişmeler pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. TÜİK, emeklilerin merakla beklediği veriyi açıkladı ve emeklilerin maaş zammını etkileyecek enflasyon rakamları da belli oldu. Resmi olarak açıklanan bu verilere göre; Aralık ayında enflasyon yüzde 2,93, 6 aylık enflasyon yüzde 37,57, 2023 yılı enflasyonu da yüzde 64,77 şeklinde oldu. Buna göre 2024'te emekli maaşlarına yüzde 37,66 zam geldi.

Tüm zamları önceden bilen o isim açıkladı: Emekliye seyyanen zam yapılacak!

FATİH PORTAKAL'DAN EMEKLİ ZAMMI ÇIKIŞI

Şimdi de emekliye zam düzenlemesinin nasıl olacağı merakla bekleniyor.

İhtimaller arasında; kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı ve refah payı düzenlemesi gibi formüller yer alıyor.

Fakat bunlar için Meclis düzenlemesine ihtiyaç duyuluyor. Meclis de 16 Ocak 2024 tarihine dek tatilde.

Meclis kapalı olmasına karşın acil toplantı yapılması da beklentiler arasında yer alıyor.

Milyonlarca emeklinin maaşı zammı ile ilgili pek çok soru işareti akıllardaki yerini korurken, gazeteci Fatih Portakal'dan dikkat çeken bir SGK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı çıkışı geldi. Fatih Portakal "SGK ve Bağ-Kur emeklisine zam oranının yüzde 37,56'da kalacağını düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

"SEYYANEN MUTLAKA OLACAKTIR"

Paylaşılan detaylara göre seyyanen zam konusunda da ifadeler kullanan Fatih Portakal "Seyyanen zam mutlaka olacaktır. Olmaz ise 16 milyona yakın emekli, AK Parti'ye sandıkta unutamayacağı ders verir." diye konuştu.

Söz konusu bu paylaşımının devamında Portakal "Rahatım, yapacaklar. Elleri mahkum" ifadelerini kullandı.


Geri Dön