Kent Haberleri

Doğanbey'de termal tesis projelerine başlayacağız!

İlçenin daha gelişmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç , küçük ölçekli turizme karşı olduklarını, beş yıldızlı turizmi benimsediklerini ifade etti.

Yarın İspanya’nın Barselona kentinde yapılacak olan Habitat-3 toplantısına katılacak olan Soyer, “Birleşmiş Milletler’den (BM) beni aradılar. 24 ülkeden belediye başkanlarının katılacağı etkinlikte bir konuşma yapmamı istediler. Bu önce ülkem, sonra İzmir, en önemlisi Seferihisar için onurdur, gururdur. Çünkü BM, Ortadoğu ve Asya’dan sadece beni aradı. Benden başkan kimsenin davet edilmediğini öğrendim. Etkinliğin ardından gelişen durumu ülkeme dönünce sizlerle paylaşacağım” dedi.


DÖRT TESİSE VERİLECEK


Belediye olarak kuyu kazdıklarını, 80 metrede su bulduklarını ifade eden Soyer, kurdukları ulaşım hattı için de onay aldıklarını söyledi. Sıcak suyu önümüzdeki eylül ayından itibaren dört tesise vereceklerini kaydeden Soyer, “Altyapıyı ancak hazırladık. Ayrıca günübirlik termal tesis projesine başlıyoruz” dedi.


DOĞANBEY'E YENİ TESİSLER

İlçenin daha gelişmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Soyer, küçük ölçekli turizme karşı olduklarını, beş yıldızlı turizmi benimsediklerini ifade etti. Doğanbey'in yeni tesisler için uygun bir bölge olduğunu söyleyen Soyer, "Buranın omurgası sağlık turizmi. Tesislerin yapılmasıyla bölge ayağa kalkacak. İlçedeki küçük sanayi için ayrı bir yerde düşündük. Bir kooperatif kurup taşıyacağız. Dünyanın hiçbir yerinde turizmle sanayi yan yana olmaz. Kenti yeniden yaratmak istiyoruz. Geleceğini şekillendirecek olan da jeotermal" dedi. 


BALÇOVA’NIN BENZERİ


Yapılacak tesisin Balçova’dakinin benzeri olacağını belirten Soyer, “Burada tedavi üniteleri olacak. Hem yerli hem de yabancı turistler faydalanacak. Doğanbey’de de bir kuyuya başlıyoruz. Kurum tamamen belediyeye bağlı hizmet verecek. Ortaklık kurduk. Biz arazi verdik, onlar da kuyu açtı. Konaklaması olmayan günübirlik sağlık turizmini hizmete geçireceğiz” diye konuştu.


JEOTERMAL ÇOK ÖNEMLİ


Günübirlik yapmak istemelerindeki amaçlarının çevreden gelecek vatandaşlara hizmet vermek olduğunu söyleyen Soyer, “Dört tesis açılacak. Beş etapta bir çalışma yapacağız. İlçemizi jeotermal ağı ile öreceğiz. Şu an yedi kuyumuz bulunuyor. Bunlar 1971’de açılmış eski kuyular. Ancak 40 yıldır kullanılmamış. Yabancılar iki bin yıl önce Doğanbey’de sekiz kilometre su kanalı döşemiş. Bu sayede sıcak suyu taşıyıp kullanmışlar. O kanal hala duruyor” şeklinde konuştu.


BEŞ YILDIZLI TURİZM


İlçenin daha gelişmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Soyer, küçük ölçekli turizme karşı olduklarını, beş yıldızlı turizmi benimsediklerini ifade etti.  Doğanbey’in yeni tesisler için uygun bir bölge olduğunu söyleyen Soyer, “Buranın omurgası sağlık turizmi. Tesislerin yapılmasıyla bölge ayağa kalkacak. ilçedeki küçük sanayi için ayrı bir yerde düşündük. Bir kooperatif kurup taşıyacağız. Dünyanın hiçbir yerinde turizmle sanayi yan yana olmaz. Kenti yeniden yaratmak istiyoruz. Geleceğini şekillendirecek olan da jeotermal ” dedi.


Ege Telgraf