Tunç Soyer: İzmir’de 248 hektarlık alanda dönüşüm seferberliğine hız verdik!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim depreminden sonra kısa zaman içerisinde mucizeler yarattıklarına dikkat çekerek, "İzmir’de 248 hektarlık alanda yürüttüğümüz büyük dönüşüm seferberliğine hız verdik" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentte meydana gelecek olası bir depremde enkaz altında kalanlara ulaşmak ve iletişim sağlamak için ‘Acil İzmir’ mobil uygulamasını hayata geçirdi. İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; Acil İzmir’in tanıtım toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı.
Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Başkan Soyer, vatandaşlara Acil İzmir mobil uygulamasını telefonlarına indirmeleri için çağrıda bulundu.
‘MUCİZELER BAŞARDIK’
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 30 Ekim depreminden sonra kısa zaman içerisinde mucizeler başardıklarına dikkat çeken Başkan Soyer şunları kaydetti:
"Hiçbir vatandaşımızı kış aylarında, soğukta çatısız bırakmayacağız dedik; depremin üzerinden bir ay bile geçmeden İzmir’deki son çadırı söküp tüm depremzedeleri, bir yuvaya kavuşturduk. Başlattığımız dayanışma kampanyası sayesinde; binlerce gıda ve hijyen kolisi haricinde, depremzede vatandaşlarımızın yeni evleri için koltuk, beyaz eşya gibi farklı kalemlerde her türlü ihtiyacını karşıladık. Deprem sonrası en büyük önceliğimiz kentsel dönüşüm dedik; İzmir’de 248 hektarlık alanda yürüttüğümüz büyük dönüşüm seferberliğine hız verdik. En son geçtiğimiz Pazar günü Örnekköy kentsel dönüşüm projemizin; 2, 3 ve 4’üncü etaplarında temel atma törenini gerçekleştirdik. Depremde evi zarar görmüş hiçbir yurttaşımızın hak kaybına uğramasına izin vermeyeceğiz dedik; Büyükşehir Belediye Meclisimizden riskli yapıların dönüşümü için oybirliği ile karar çıkarttık. Şehrimizdeki binaların riskli olup olmadığını tespit etmek ve herkesin, oturduğu evde güvenle oturmasını sağlamak için İzmir’in yapı stoku envanterini çıkaracağız dedik. Bütçemizden 200 milyon liralık kaynak ayırdık, İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzaladık ve çalışmalara başladık. Olası tüm depremlere hazırlıklı olmak için her türlü çalışmayı yürüteceğiz, bilgi teknolojileri ve dijitalleşmenin sağladığı imkânlardan faydalanacağız dedik. Ve işte bugün; olası bir depremde, teknolojinin faydası ile çok daha hızlı müdahale edip daha fazla hayat kurtarmayı mümkün hale getireceğimiz Acil İzmir mobil uygulamasını geliştirdik. Böyle hayati bir çalışmayı İzmir’e kazandırmak, ülkemize pek çok konuda olduğu gibi öncülük etmek, bizim için çok büyük bir gurur. Bu itibarla, depremde yitirdiğimiz canlarımızı bir kez daha anıyor; Acil İzmir mobil uygulamamızı geliştiren Bilgi İşlem Dairesi ile Harita ve CBS Dairesi Başkanlığımız başta olmak üzere emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."
İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak!
İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor?