Sektörel

Tunç Soyer'den İzmirlilere 800 yeni konut müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada İzmirlilere 800 yeni konut müjdesi verdi.  Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme hız kazandırmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yer alan bazı taşınmazların üzerindeki ipoteklerden feragat ettiğini dile getiren Başkan Soyer, uzun zamandır bugünü beklediklerini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkeleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi garantörlüğünde kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Ege Mahallesi’ni ziyaret etti. 

Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme hız kazandırmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yer alan bazı taşınmazların üzerindeki ipoteklerden feragat ettiğini dile getiren Başkan Soyer, uzun zamandır bugünü beklediklerini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında ipotekleri kaldıracak kararların geçtiğini söyleyen Tunç Soyer, Ege Mahallesi’nde 11 senedir devam eden süreci son iki senede hızlandırdıklarını ve şimdi artık hiç vakit kaybetmeden sizleri evlerinizle buluşturmak için çalıştıklarını kaydetti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ege Mahallesi’ndeki Bahçeli Kahve’de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Soyer’e Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Sekreteri Ahmet Yıldız, Ege Mahallesi Muhtarı Akın Konuvatandaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları ve daire başkanları eşlik etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Ayşe Arzu Özçelik de teknik bilgilendirmeler yaptı.

'HİÇBİRİNİZ YERİNDEN DE YURDUNUZDA DA OLMAYACAKSINIZ'

Yurttaşların sorularını da cevaplayan Başkan Soyer burada toplam 800 civarında konut yapılacağını ve başka bir yere taşınılmayacağını kaydederek, "Konforlu, kaloriferli evlere taşınacaksınız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin bölge halkının emrinde olduğunu dile getiren Başkan Soyer, "Biz müteahhit değiliz. Bizim bu işte cebimize bir kuruş girmeyecek." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bölgedeki farklı mülkiyet yapılarına da değinerek, burada tapulular, kiracılar, bir de tapusuz gecekondu sakinleri olduğunu söyledi. Bu grupların hiçbirini diğerinden ayırt etmeden konut sahibi yapacağını söyleyen Tunç Soyer, en kolay tapulular olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada onlarla ilgili hiçbir problem olmadığını söyleyen Tunç Soyer, onlar için zaten müteahhitle anlaşmalarımızı yaptıklarını dile getirdi.

Kiracıları yeni evlerine kiracı olarak taşıyacaklarını dile getiren Tunç Soyer, tapusuz gecekondu sakinlerinin aynı şekilde geçeceğini fakat o evleri satın almak isteyenlerle ayrı protokol yapacaklarını dile getirdi. Ev sahibi olmak isteyenler için de imkân yaratacaklarını dile getiren Tunç Soyer, kiracıların kira öder gibi ev sahibi olacağını dile getirdi. "Sizlerin, kiracıların, tapusuz gecekondu sakinlerinin haklarını da korumak için bir kontenjan ayırdık. Biz 809 hanenin tamamına evini yapıyoruz. Neden Sulukule yaşandı? Orada müteahhitle vatandaşı yüz yüze bıraktılar. Bu can bu tende durdukça sonuna kadar yanınızdayım" dedi.

'HAKKINIZI KİMSENİN GASP ETMESİNE İZİN VERMEM'

İnşaat boyunca hak sahiplerinin kiralarının da karşılanacağını dile getiren Tunç Soyer, mahallede kurulacak bilgilendirme ofisiyle destek verileceğini de dile getirdi.

İzmir Balçova'da gayrimenkul sahibi olabilirsiniz! İhalesi 2 Aralık'ta!

İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?

İzmir'in kuzeyi gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!