04 / 05 / 2024

Tuncay Çavdar kimdir?

Tuncay Çavdar kimdir?

Mimar Tuncay Çavdar, Ağaoğlu Andromeda Gold ve Nissa İnşaat’ın Nissa O2 Residence projelerinin mimarıdır. 1984’te Atölye T Mimarlığı kuran Tuncay Çavdar kimdir? İşte ünlü mimarın özgeçmişi...



Tuncay Çavdar kimdir?


1934’te İstanbul’da doğdu. 1953’de Robert College’den mezun oldu. 1956-60 yıllarında İtalya Milano’da Mimarlık eğitimini sürdürdü ve Politecnico di Malino’yu Dottore in Architettura ünvanı alarak bitirdi. 1961-62 yıllarında Milano’da büro çalışmaları yaptı.


Tuncay Çavdar bir süre İtalya’da çalıştıktan sonra 1969 yılında yeniden biçimlenen Birleşmiş Mimarlar’a ortak oldu. 1984’te Atölye T Mimarlığı kurdu ve yurt içi ve yurt dışında birçok tatil köyü, otel ve konut projeleri gerçekleştirdi.


Çavdar, Türkiye’ye döndükten sonra ilk çalışmasını LCC deneysel Tiyatro Binasının projesiyle gerçekleştirdi.


1974-79 yılları arasında İzmit Yeni Yerleşmeler Projesi, Türkiye ve Yurt dışında büyük prestij kazandı. Prefabrikasyon tekniklerinin, toplu iskan, yerel yönetim, sivil örgütlenme gibi sosyal politikalar yanında kullanıcıların projeye katılım yöntemlerinin de irdelendiği ve uygulandığı proje, pek çok benzer ölçekli girişimde dikkate alınan deneysel değerler üretti.



Tuncay Çavdar imzalı projeler!


Tuncay Çavdar; 1980 yılından itibaren yurt içi ve yurt dışında büyük önem kazanan Tatil Köyü; Otel ve Konut Projelerine imza atmıştır.Bunlar arasında;Robinson Club Çamyuva Tatil Köyü, Cornelia Delux Hotel, Cornelia Diamond Golf Resort Hotel, Likya World Fethiye, Likya World Golf Hotel Antalya, Sungate Port Royal, Susesi de Luxe Resort Spa Golf Hotel, Dalaman Hilton Resort Hotel gibi projeler bulunuyor.


Bu projeler ardından Ağaoğlu ile bir araya gelen Tuncay Çavdar, büyüleyici ölçeği ve programı ile Bodrum Golf Resort projesinde önemli bir rol üstlenmiştir. 


Tuncay Çavdar yönetimindeki Atölye T Mimarlık Ofisi, turizm talebinin seneler içindeki gelişimine paralel olarak tatil köylerinden büyük lüks otellere uzanan projeler hazırladı. Kemer Çamyuva Tatil Köyleri’nden, Ağaoğlu’nun pek çok projesiyle birlikte Maslak 1453 Projesi, Sungate, Su Sesi, Lykia World (Fethiye) Cornelia Diamond gibi dev kasaba ölçeğindeki tatil otellerine kadar uzanan çalışmada yurt içinde ve dünyanın çeşitli beldelerinde yüze yakın tesis projelendirildi.


Tuncay Çavdar’ın başarılarındaki en önemli etkenler aynı çekirdek kadroyla çalışması ve özgün projelendirme yöntem ve felsefesi üretmesi olmuştur.


Semra Giritlioğlu, Saliha Arslan, Gülen Sayraç, Ülkü Demirözcan, Müjgan Teoman’dan oluşan as kadroya Ayşe Mustafaoğlu, Hatice Mursel gibi genç mimarlar da eklenerek kapsamlı yapı komplekslerine ilişkin çalışmalar devam etmektedir.



Tuncay Çavdar ve Atölye T Mimarlık iletişim bilgileri!


Adres: Abdi İpekçi Caddesi Kızılkaya Apt. 59/7 80200 Maçka İstanbul

Tel: +90 212 241 61 93

+90 212 233 65 75

Fax: +90 212 241 58 19 

E-Mail: [email protected]

Web: www.atolyet.com.tr


Geri Dön