27 / 04 / 2024

Tuncay Özilhan: Fenerbahçe'nin salonu hediye!

Tuncay Özilhan: Fenerbahçe'nin salonu hediye!

 Efes Pilsen Başkanı Özilhan, Fenerbahçe'nin Ataşehir'deki spor salonu arazisi için "Hediye" ifadesini kullandı



Fenerbahçe'nin Ataşehir'deki spor salonuna "Alışveriş merkezinin yan unsuru, ondan jenere edilecek para ile yapılacak bir yatırım" diyen Efes Pilsen Başkanı Özilhan, arazi için de "Hediye" ifadesini kullandı.

Efes Pilsen ile Fenerbahçe arasında yaşanan doping tartışması, Efes Pilsen Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'ın açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın söylediği ileri sürülen "Bir salon bile yapmadılar" sözleri üzerine Fenerbahçe'nin Ataşehir'deki spor salonu projesine değinen Özilhan, dün yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe kulübü salon yapıyor ama biliyor musunuz ki o salon aslında yapılması planlanan alışveriş merkezinin yan unsuru. Yani yapılacak alışveriş merkezinden jenere edilecek para ile yapılacak bir yatırım. Arsası da hediye ve tahsisli" ifadelerini kullandı. "Keşke sadece spor salonu i yaparak spora katkı i yapılabilseydi" diyen özilhan, "Uzun yıllardır merkezi bir yerde arsa arıyoruz. Aynı şartlarda biz de bir salon yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

SATIN ALMA GÜNDEMDE
îki yıl önce Kadıköy Belediyesi'nin 30 yıllığına Fenerbahçe'ye ihale ettiği ancak ihale ilanını yalnız Bursa'da yerel bir gazetede yayımladığı arazi, kamuoyunda 'hibe' olarak algılanmıştı. Arazinin eski sahibi  TOKİ  iştiraki Emlak Konut'tan yapılan açıklamada, imar planlarında bu bölümün spor alanı olarak ayrıldığı ve belediyeye terk edildiği, ancak Fenerbahçe'ye verilmesi gündeme geldiğinde ticaret imarı istendiği belirtilmişti. Dönemin, Emlak Konut Başkan Vekili Vedat Demiröz de "Gelir payının artması için üzerinde ticaret de yapılabilir hale getirilsin deniyor. Arazinin imarı başlangıçta ticarete açık olsa, o zaman talibi de daha çok olurdu" demişti.
îmar planı onaylanınca üzerinde alışveriş merkezi yapılabilir hale gelen arazinin geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'ye satışı da gündeme geldi. Kadıköy Belediyesi Meclisi'nin oy çokluğuyla satış kararı aldığı arazinin kullanımı 2037'ye kadar kulübün elinde olacağı için ihaleye başka bir firmanın katılması beklenmiyor. Kulüp, Ülker ile yaklaşık 260 milyon Euro'ya mal olması beklenen 'Alpella Şehri' adında bir kompleks inşa ediyor.

Ülker'i bünyesinde barındıran Yıldız Holding ile Fenerbahçe'nin ortak geliştirdiği Alpella Şehri projesinde, 12 bin 500 kişilik kapalı spor salonunun yanı sıra, altı katlı bir alışveriş merkezi yapılacak. Sağlam Inşaat'ın gelir paylaşımı modeliyle çalışacağı ve beş yıldızlıtematik otel, sinema salonu, olimpik havuz, iş merkezi, kafe ile restoranların da yer alacağı Alpella Şehri'nden bu sayede ciddi bir gelir elde edilmesi bekleniyor.

'Burası da futbolun, sporun Genelkurmay Başkanlığı'
Özilhan'ın açıklamasıyla ilgili Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın görüşünü almak için Fenerbahçe Spor Kulübü Kurumsal İletişim Direktörü Orkun Yazgan'a ulaştık.
 
Haberimizin bugün yayımlanacağını belirterek hızlı bir geri dönüş rica ettiğimiz Yazgan'dan ilginç bir yanıt aldık: "Bu kadar kısa süre içinde yanıt gelebileceğini zannetmiyorum. Böyle anlık olmuyor işler burada. Faks çekmeniz gerek. Gösterelim, değerlendirmeye alalım. Yani, Genelkurmay Başkanlığı veya Başbakanlık gibi düşünün." Yazgan'a, "Ancak orası Fenerbahçe Spor Kulübü, Başbakanlık ya da Genelkurmay Başkanlığı değil" dediğimizde ise aldığımız cevap şöyle oldu: "Burası da futbolun, sporun Genelkurmay Başkanlığı."
Menekşe Ataselim/Gazete Habertürk


Geri Dön