Eğitim

Tuncay Özilhan, alkolsüz bira tesisi projesini askıya alacak!

İran'da bankaları ile 1 milyon dolarlık bile iş yapan yanar mesajı veren ABD'li heyet, İran'da yatırım yapacak olan iş adamlarını düşündürdü

ABD'den gelen uyarı orada yatırım planlayan ancak henüz bu konuda aksiyon almamış işadamlarına da düşünme fırsattı verdi. Yatırım planlayanlar arasında ilk akla gelen isim ülkede bir alkolsüz bira üretim tesisi kurmayı planlayan Tuncay Özilhan... Yatırım konusunda henüz başlangıç aşamasında olduklarının altını çizen Tuncay Özilhan, "Şu an biz orada iş yapacağımız şirketi. Şirket de bizi tanıma aşamasındaydı. Ama bu uygulamalar gelirse bir.noktada durmak zorunda kalırız" diyor. Alkolsüz bira üretim tesisi kurulması durumunda ortaklık olacağı için tesisin 100 milyon dolara yatırıma mal olacağının altını çizen Özilhan şöyle devam etti: "Bu olmasa 6 ayda yatırımı tamamlayabilirdik. Ama şimdi Amerika'nın ne kadar bastıracağını görmek isteriz. En azından bir süre neler olacağını bekleriz. Devam ederse de yatırımı bir kez daha değerlendirmeye alırız."
 
Gaysan: Seyahat bile düşündürür

Ülkede yatırımı planlayan bir başka firma olan Gaysan Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Ozdemir de, "Bu olay bilinçaltında caydırıcı unsur. Yatırım kararımızı direkt etkiler çünkü o koşullarda yatırım yaparsak illegal yollardan transfer yapmamız gerekir" diyor. Mobilya fabrikası kurmak için şu an ülkede iki firmayla ortaklık konusunu görüştüklerinin altını çizen Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: "1.5 milyon dolarlık fabrika bizim için önemliydi. Çünkü iran aç bir pazar. Orada üretirsek gümrük sorunu da aşılacağı için iyi olurdu. Şu an zaten karşı tarafla mutabakat peşindeyiz. Ama iran'la ilgili bir konjektürel tepki var. israil mi bombalayacak Amerika mı derken. Oraya seyahat bile düşündürücü oldu. Tüm bu gelişmeler sonucunda ülkeye fabrika yatırımını yapmayı yakın zamanda düşünmem. Ukrayna'ya yönelmek daha mantıklı."
Habertürk