Genel

Tunceli'de otel konforunda öğretmen evi yaptırılacak!

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden içerisinde yüzme havuzu, düğün salonu, restorant, süit odalar bulunan 17 bin 800 metrekare büyüklüğünde 40 yatak kapasiteli çok amaçlı bir öğretmen evi yapılacağı bildirildi...

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden içerisinde yüzme havuzu, düğün salonu, restorant, süit odalar bulunan çok amaçlı bir öğretmen evi yapılacağı bildirildi. 


Geçtiğimiz günlerde gazetemizde mevcut öğretmenevinin sıkıntıları dile getirilmişti. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada yaklaşık 17 bin 800 metrekare büyüklüğünde 40 yatak kapasiteli bir öğretmen evi yapılacağı belirtildi. 


Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, daha önceden öğretmenevinin yapılması planlanan arsanın mahkemelik olduğu ve bu nedenle başka bir proje hazırlandığı bildirildi. Açıklamada, "2008 Yılı Devlet Yatırım Programı kapsamında İlimiz Merkez Atatürk Mahallesinde bulunan ve 3648,64 m2 alana sahip 107 ada, 150 parselde yapılması planlanan 40 Yataklı Öğretmenevinin yapılacağı arsanın zemin etüdü yapılmış, projesi hazırlanarak ihaleye çıkılacak iken şahsın Belediye imar uygulamasına yapılan itirazı nedeniyle Tunceli Belediye Başkanlığınca söz konusu arsaya, inşaat ruhsatı verilmediğinden inşaata başlanamamıştır." denildi. 


40 yataklı öğretmenevinin 2008 Yılı Devlet Yatırım Programına alındığı ve gerekli ödeneğin mevcut olduğu belirtilen açıklamada, "Alternatif olarak 40 Yataklı Öğretmenevinin İlimiz Merkez Atatürk Mahallesi Doğa Düğün Salonunun olduğu 17.877,00 nı2 alana sahip 1237 ada 1 parsel numaralı arsaya yapılması planlanmış, zemin etüdü yapılmış ve projesi hazırlanmaktadır." denildi. 


Tunceli Emek Gazetesi