Kent Haberleri

Tunceli'ye 700 bin TL'lik alt yapı yatırımı!

Tunceli Fen işleri Müdürü Bülent Yeşilgöz, ” Mahallede devam eden bina inşaatları ve bozulan yollar nedeniyle mağdur olan vatandaşımızın daha fazla sıkıntı yaşamaması için çalışmaların hızlı şekilde tamamlanabilmesi için kanalizasyon çalışmalarına 2-3 ayrı farklı noktada başladık.'' dedi

Tunceli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan alt yapı çalışmalarını sürdüren Ekipler, çalışmalar kapsamında şuan Cumhuriyet ( Gazik)  Mahallesi  “Yerinde Dönüşüm “  projesinin alanı ve Kanoğlu Mevkiinin kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmalarını sürdürmekte.



Altyapı çalışmalar hakkında bilgi veren Belediyemizin Fen işleri Müdürü Bülent Yeşilgöz, Gazik Mahallesi’nin eskiyen kanalizasyon hatların tamamen yenileneceğini belirterek, “ Cumhuriyet ( Gazik) Mahallesinin bazı bölgelerinde daha önce imar planımızda 3-4 katlı bahçeli nizam şeklindeki yapılaşma, yerinde dönüşüm ile beraber 5-6 katlı binalar şekline dönüştürülmüştü. Bu bölgenin birçok noktasında son iki yıl içinde eski binalar yıkılıp, yerine yeni binalar inşaa edildi. Gerek yüksek katlı binaların temel açma ve inşaat çalışmaları esnasında binaların parsel bacaları ve kanalizasyon hatlarının tahribi ve gerekse 1986-1987 yıllarında döşenen kanalizasyon şebekesinin ekonomik ömrünü tamamlamış olması nedeni ile söz konusu bölgenin kanalizasyon şebekesi çalışamaz duruma gelecekti. Ayrıca özellikle afet konutlarının olduğu bölgede zamanında kanalizasyon şebekelerinin tekniğine uygun yapılmaması nedeniyle, hatlarda çok sık aralıklarla tıkanmalar çökmeler meydana gelmekteydi.  Yine Kanoğlu mevkiinin de eski ekonomik ömrünü tamamlamış kanalizasyon hatlarının yenilenmesine ihtiyaç duyulmakta “olduğunu söyledi.



Mahalle sakinlerinin mağduriyet yaşamaması için çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Yeşilgöz,” Mahallede devam eden bina inşaatları ve bozulan yollar nedeniyle mağdur olan vatandaşımızın daha fazla sıkıntı yaşamaması için çalışmaların hızlı şekilde tamamlanabilmesi için kanalizasyon çalışmalarına 2-3 ayrı farklı noktada başladık. Şimdiye kadar yaklaşık 500 metre hat döşenmiş olup, proje kapsamında Cumhuriyet (Gazik) Mahallesi’nde yaklaşık 5-6 km kanalizasyon şebeke hattının döşenmesi planlanmaktadır ”dedi.



Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yerinde dönüşüm projesinin tamamlandığı bölgelerde asfalt ve kaldırım çalışmalarının yapılacağını söyleyen Yeşilgöz, kanalizasyon çalışmalarının maliyeti 700.000,00 TL olduğunu belirtti.


 Tunceli Emek