21 / 05 / 2024

Turgay Tanes: Prim potansiyeli olan yerlerden konut alın

Turgay Tanes: Prim potansiyeli olan yerlerden konut alın

Tanes, "Sadece faiz düştü diye araştırmadan herhangi bir konuta yatırım yapmayın. Prim potansiyeli olan, kira getirecek yerleri inceleyin" dedi



GYODER Başkanı Tanes, konut kredi faizlerinin bir miktar daha düşmesini beklediğini kaydederek, "Sadece faiz düştü diye araştırmadan herhangi bir konuta yatırım yapmayın. Prim potansiyeli olan, kira getirecek yerleri inceleyin" dedi...

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Turgay Tanes, konut kredi faizlerinin bir miktar daha düşmesinin beklenebileceğini, ancak bunların en azından kısa vadede radikal düşüşler şeklinde gerçekleşeceğini beklemediklerini bildirdi.

VADE UZAMALI

Tanes, geniş tabana yayılan, tüketici açısından "anlamlı" olarak nitelendirilebilecek mortgage için faizlerin 0,50'lere kadar inmesi ve vadelerin daha uzun olması gerektiğini kaydetti. Faizlerin yüzde 1'in altına inmesi ile konut piyasasında ciddi bir hareketlenme yaşandığına dikkat çeken Tanes, vatandaşları konut alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

FIRSATI KAÇIRMAYIN

Tüketicinin sadece faizler düştüğü için araştırmadan herhangi bir konuta yatırım yapmasının doğru olmayacağının altını çizen Tanes, tüketicilerin uygun lokasyonda, prim potansiyeli olan, kira geliri getirecek projeleri inceleyerek alım kararlarını bu noktadan sonra değerlendirmelerinin daha faydalı olacağını vurguladı.

Tanes, "Öte yandan, kendileri gibi faizin düşmesini bekleyen diğer tüketiciler nedeniyle oluşan talep artışı, konut fiyatlarının artmasına neden olabilir. Bu durumda konut kredisi faizinin düşmesiyle kullanacakları fırsat, konut fiyatlarının artması nedeniyle bir miktar eriyebilir" diye konuştu.

FİYATLAR HIZLI ARTMAZ

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, 2005-2006 yıllarında faiz oranlarının yüzde 1'in altına düşmesi ile konut fiyatlarının arttığına dikkat çekti. Bu dönemde de benzer bir hareketliliği beklediklerini ifade eden Tanes, "Yalnız, içinde bulunduğumuz dönemde fark yaratıcı bir unsur var. O da eritilmesi gereken konut stoku...

Söz konusu stokun konut fiyatlarının artışı üzerinde bir baskı unsuru oluşturma ihtimalini de göz önüne aldığımızda, beklediğimiz etkinin daha kontrollü olacağını söyleyebiliriz" dedi. Artık üst gelir grubuna yönelik projelerde doyum noktasına gelindiğini belirten Tales, orta gelir grubuna yönelik projeler geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.
Bugün


Geri Dön