10 / 05 / 2024

Turgut Dedeoğlu'ndan Ortahisar'daki dönüşüme destek sözü!

Turgut Dedeoğlu'ndan Ortahisar'daki dönüşüme destek sözü!

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, İller Bankası Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Dedeoğlu, İller Bankası'ndan Trabzon'da finanse edilen birçok projenin bitirildiğini ve bazılarında ise çalışmaların devam ettiğini söyledi.



Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ankara'da gerçekleştirilen İller Bankası Olağan Genel Kurulu'na katıldı. 


İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ile görüşen Başkan Genç, kentsel dönüşüm ve altyapı projeleri için Dedeoğlu'ndan destek sözü aldı. İller Bankası'nın Trabzon'un birçok ilçesinde içme suyu, park, kanalizasyon ve altyapı projeleri yürüttüğünü belirten Başkan Genç, İller Bankası yardımı olmadan belediyelerin bu yatırımları hayata geçirmesinin mümkün olmadığını söyledi. Belediyeler ile İller Bankası'nın kentler için hayati önem taşıyan altyapı projelerini birlikte hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, "18.4 milyar aktif büyüklüğe ulaşan İller Bankası'nın yerel yönetimlere, altyapı ve dönüşüm projelerine destek verecek olması bizleri de mutlu ediyor. Trabzon şu anda kentsel dönüşüm projeleriyle şantiyeye dönmüş durumda. Bu projelerin hızlı bir şekilde bitirilmesi için İller Bankası'nın sağlayacağı finans desteği bizler için çok önemli. Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Pazarkapı etabında  TOKİ  ile birlikte yapacağımız belediye hizmet binamız, hükümet konağı ve diğer sosyal tesisler için sağlayacağınız destek için sizlere şimdiden bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu anda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile birlikte aynı binada hizmet veriyoruz. Bu nedenle yer sıkıntımız söz konusu. Buraya yapacağımız, kendimize ait müstakil binamıza taşınırsak, hizmetlerimizi daha rahat bir şekilde verme imkanımız olacak. Yapılan 15. Olağan Genel Kurul'un İller Bankamızı hayırlı olmasını diliyorum. " sözlerine yer verdi. 


 "ŞEHİRLERİN İNŞASINDA İLLER BANKASI ÖNCÜ"  


İller Bankası'nın kurulduğu günden bu yana şehirlerin altyapı ve üstyapı projelerinin gerçekleştirilmesinde çok büyük desteklerinin olduğunu belirten Dedeoğlu, İller Bankası tarafından Trabzon'da finanse edilen birçok projenin bitirildiğini ve bazılarında ise çalışmaların hâlâ devam ettiğini söyledi. Yerel yönetimlere, altyapı ve dönüşüm projelerinde destek vereceğini  belirten Turgut Dedeoğlu, "İller  Bankası yerel yönetimlere hizmet veren temel kurumlardan biridir. Yenilik, değişim ve modernleşme kelimeleri ile bütünleşen İller Bankası, bilgi ve tecrübesiyle ülkemizin kalkınmasında anahtar kurum olmuştur. Her geçen gün daha da gelişen şehirlerimizin, modern, kaliteli yaşam alanlarının geliştirildiği ve çoğaltıldığı bir kent dokusuna erişebilmesi için çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bankamızın bundan sonra da çok büyük başarılar elde edeceğine yürekten inanıyorum. İller Bankası 80 yıllık birikimi ile projeler üretmeye ve geleceğin modern şehirlerinin inşasında öncü rolünü korumaya devam edecektir." şeklinde konuştu.  


Sesimiz Trabzon


Geri Dön