Turgutlar'da 3 meslek grubuna 60 hektarlık sanayi sitesi!
Kütahya Belediye Meclisi Ağustos ayında aldığı karar ile üç meslek grubuna Turgutlar Köyünde 60 hektarlık sanayi sitesi kararını aldı.
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu gazetemize yaptığı özel açıklama ile Turgutlar köyünde parsel planlaması devam eden Küçük Sanayi Sitesine ilave olarak Mobilyacılar, Keresteciler ve Marangozculara 60 hektarlık bir alanda üretim yapabilmesi için Belediye Meclisine sunulan önergenin karara bağlandığını bildirdi.
Belediye Turgutlar köyünde Başkanı parsel planlaması devam Kamil Saraçoğlu Sanayi Sitesi alanının güneyinde yeni bir ilave alanın düzenlenmesi konusu Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlandı.Kütahya Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Turgutlar Köyünde 60 hektarlık alanda küçük sanayi sitesi olarak imar planı yaptırılması için 20 ayrı kurumdan imar planına esas olan görüşlerin alınması yönünde girişimlerde bulunulduğunu belirten Saraçoğlu; "Mobilyacılar, keresteciler ve KOBİ sanayi sitesi dediğimiz makine imalatı yapan meslek dalı ile ilgili Bizim üretimlerimiz çok iyi ama bunu tanıtımla ilgili güçlük çekiyoruz. Sanayi sitesini dolaştığımızda girdiğimiz dükkânda girecek yer yok. İmalatları çok fazla.
Büyük bir iş yerine ihtiyaçları var. İş yerlerinin büyümesi ile çalışan kesim sayısı da artırılacak. Bu da şehrimize katma değer kazandıracak. Marangozcular, keresteciler ve makinecilere ayrılan yerlerin planları bitti. Meclisten kararı çıkarıldı. 300 dönüm mobilyacılar 300 dönüm keresteciler var. KOBİ'nin alanı daha büyük. Biz talep edilen alandan daha fazlasını temin etmeye çalışıyoruz. Yolları sosyal alanları ile birlikte bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
EN DÜŞÜK FİYATTA VERMESİ GEREKİYOR
Belirlenen alanların hazine arazisi olduğuna dikkat çeken Saraçoğlu; "Bunlar hazinenin yeri. Hazine bize bazen yardımcı olmuyor. 1 TL'lik yere 7 TL belirliyor. Değerini biraz daha aşağıda göstermeli. Burada bir yatırım olacak. Bize devretseler çok fazla ücret almadan verebiliriz. Defterdarlık, milli emlak, sanayicinin önünü açma noktasında çalışmalı" ifadelerini kullandığı konuşmasında şunları söyledi: "Mobilyacıların alanı normalde 0.50 KRS. Buralar açık arazi. 7 TL büyük bir rakam. Burada tarım arazilerinin değeri 2 TL. Sanayicinin önü kapatılıyor sanki. Bizim bu belirlenen rakamla pek bir ilgimiz yok. Milli emlak bu arsayı Kütahya'ya veriyor. Bunu en düşük fiyatta vermesi gerekiyor."
Bahse konu arazi fiyatının yüksek olduğu için TOKİ ile de görüşmeler yapıldığını sözlerine ekleyen Saraçoğlu; "Diyalogla çözümü noktasında devreye girdik. Buradaki yetkililer bu arazileri düşük belirlerse denetimde hesabı bize sorulur diye korkup rakamı yüksek gösteriyor. Bize bu konuda destek olunmalı. Burada başka bir yol da var.
TOKİ'yi devreye sokmaya çalışıyoruz. TOKİ araziyi bedelsiz alabiliyor. TOKİ'ye bedelsiz veriliyorsa bu işletmecilere verelim. Kolay bir mantık kullanmak istiyoruz ama kurumlar böyle düşünmüyor. Biz belediye olarak geldiğimiz günden bu yana vatandaşımız lehine ne kolaylık varsa yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Kütahya Ekspres Gazetesi