Kent Haberleri

Turgutlu MASKİ için 74 bin metrekare alan tahsis edildi!

TURGUTLU Belediyesi mart ayı toplantısı gerçekleşti. Meclis toplantısında gündeme gelen Gıda Bankası kurulması, eski belediye hizmet binasının restorasyonu, arıtma tesisine yönelik yer tahsisi devir protokolü yetkisi gibi önemli konular karara bağlandı.

Gıda Bankacılığının 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nda belirtilen sosyal belediyecilik uygulamalarına yönelik olacağını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Bu sistemle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşma noktasında bir adım daha atmış olacağız. Gıda ve temizlik malzemeleri gibi temel ihtiyaç ürünlerini birçok kurum ve kuruluşun da desteğini alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı sağlıklı bir yöntemle ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.


TURGUTLU Belediyesi mart ayı olağan Belediye Meclisi toplantısı gerçekleşti. Meclis toplantısında gündeme gelen Gıda Bankası kurulması, eski belediye hizmet binasının restorasyonu, arıtma tesisine yönelik yer tahsisi devir protokolü yetkisi gibi önemli konular karara bağlandı.


Turgutlu Belediye Meclisi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce geçtiğimiz bir ayı değerlendiren Başkan Şirin, öncelikle Turgutlar Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen Hocalı Şehitleri Parkı’na değinerek, park ismini oy birliği ile karara bağlayan tüm meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Başkan Şirin içerisinde bulunduğumuz ay itibariyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılını ve yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınların gününü kutladı. Toplantının ilk gündem maddesi olan norm kadro değişlikliği ve teşkilat şemasına yönelik olarak Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün kurulması oybirliği ile kabul edildi. 


Gıda Bankası İçin İlk Adım Atıldı

Gündeme alınan bir diğer madde de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulacak Gıda Bankası oldu. Bu konuda yapılacak protokollerle ilgili Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e yetki verildi. Gıda Bankacılığının 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nda belirtilen sosyal belediyecilik uygulamalarına yönelik olacağını belirten Başkan Turgay Şirin, “Bu sistemle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşma noktasında bir adım daha atmış olacağız. Gıda ve temizlik malzemeleri gibi temel ihtiyaç ürünlerini birçok kurum ve kuruluşun da desteğini alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı sağlıklı bir yöntemle ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu oluşumun vatandaşlarımız nezdinde de destek bulacağı düşüncesindeyiz” dedi. 


Eski Belediye Binası Restorasyonu

Meclis toplantısında kabul edilen bir diğer gündem maddesi ile mevcut banka kredilerinin yapılandırılmasına yönelik teklif oldu. Konuya yönelik bilgi veren Başkan Şirin, “ Mevcut kredileri günümüz faiz oranlarına uygun olarak yapılandırmamız, ödemelerimizi daha rahatlatacak düşüncesindeyiz. Bu yeni bir kredi talebi değildir. Şuanda özel bankalardan kullanıp önemli bir kısmını ödediğimiz 12 Milyon TL’lik kredilerin belediyemizin menfaatleri doğrultusunda belirli program çerçevesinde, düşük faiz fırsatını değerlendirmektir” dedi. Karar oy birliği ile karara bağlandı. Gündemin bir diğer maddesi de Eski Belediye Binasının restorasyon çalışmalarının tamamlanması için Manisa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapılması oldu. Başkan Şirin, söz konusu bina restorasyonunun belediye özkaynaklarıyla yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Şirin, Turgutlu’nun vitrini olan binayı en kısa sürede kentin prestiji haline getirmek istediklerini söyledi. Restorasyonun ve peyzajının Büyükşehir Belediyesi’nce yapılıp, ana binanın Turgutlu Belediyesi tarafından amacına uygun bir şekilde kullanılmasını öngören madde de oybirliği ile kabul edildi. 


40 Milyon TL’lik Arıtma Tesisi İçin Yer Tahsisi 

Gündemin önemli maddelerinden biri de Büyükşehir Belediyesi’nin 150 Milyon TL’lik MASKİ yatırımları arasında 40 Milyon TL’lik bütçeyi Turgutlu için kullanacağı ve bu konuda MASKİ’ye tahsis edilecek 74 bin metrekarelik alanın devir protokolü konusunda Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e yetki verilmesi oldu. Kısmalı Yolu 2. Kurutma Kanalı mevkiinde yer alan söz konusu alanına yönelik yetki Başkan Şirin’e verildi. Mecliste imar plan talepleri de görüşülürken, Ölçü ve Ayar Memurluğu’nca yerinde yapılacak muayene ücretlerinin tespiti de görüşülerek karara bağlandı. Ayrıca 6. Mıntıka 761 adada yer alan parsellerin satışlarına yönelik encümene yetki verildi. 


Turgutlu'nun Sesi Yankı Gazetesi