28 / 04 / 2024

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar...



1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giren konutların turizm amaçlı kiralanmasını yönelik uygulama başladı.

Marmaris Manşet'te yer alan habere göre bu kapsamda evini tek seferde 100 gün ya da 100 günden daha kısa zamanlı bir şekilde kiralayan konut sahipleri apartman sakinlerinden onay alıp, gerekli evrakı hazırladıktan sonra e- Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapacağı başvuruyla 'Turizm Amaçlı Konut' belgesi almış olacak.


TURİZM AMAÇLI KONUT BELGESİ NEDİR?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre kiralayananın konutunu gerçek ya da tüzel kişilere en fazla 100 gün süreyle kiralamasına izin verilmesi için Kültür Ve Turizm Bakanlığı veya konutun bulunduğu ilin İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgedir.

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

TURİZM AMAÇLI KONUT BELGESİ HANGİ DURUMLARDA ZORUNLUDUR?

Kiralanmış olan konutun kullanıcı tarafından hangi amaçla (eğitim, sağlık, iş, gezi, spor vb) kullanılacağına bakılmaksızın, konutların 100 gün ve daha kısa zamanlı kiralanabilmesi için turizm amaçlı kiralama izin belgesi alınması zorunlu.

İzin belgesi olmaksızın turizm amaçlı kiralamalar gerçekleştirenlere her bir konut için 100 bin liradan başlayan idari para cezaları verilecek.
 

TURİZM AMAÇLI KONUT BELGESİ KİMLERE VERİLİR?

- Söz konusu konutun mülkiyetine sahip olan ya da konutu intifa hakkı ya da üst hakkı tesis edilmek suretiyle tasarrufunda bulunduran gerçek ya da tüzel kişilere verilir.

- Yüksek nitelikli konutlarla (rezidanslar) sınırlı olmak üzere, talepte bulunulması halinde rezidansı kiralama yetkisine sahip konut işletmelerine verilir.

*Yukarıda belirtilen gerçek ya da tüzel kişiler haricinde turizm amaçlı kiralama izin belgesi düzenlenemez.

 

TURİZM AMAÇLI KONUT BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Turizm amaçlı kiralama izin belgesi başvuruları yalnızca e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapılıyor. 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-bakanligi linki üzerinden gerekli başvurularını yapabiliyor. 

 

İstanbul'da taksi, servis ve toplu taşımaya zam geldi!

Altın almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Hatice Kolçak açık açık tarih verdi!

Milli Emlak 3 ilde arsa satacak!


Geri Dön