19 / 05 / 2024

Turizm gelirinde dünyanın ilk 5i arasına gireriz!

Turizm gelirinde dünyanın ilk 5i arasına gireriz!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB) 20nci Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiyenin bu yıl sonunda 30 milyon turist rakamını yakalayacağını söyledi



Türkiyenin turizm gelirinin resmi olarak açıklananın çok üstünde olduğuna işaret eden Bakan Günay, turizm sektörünün hem ekonomiye, hem de cari açığın  ve dış ticaret açığının kapatılmasına katkı sağladığını belirtti. Turizm sektörünün Türkiyenin geleceği olduğuna dikkati çeken Günay, yakın gelecekte çok daha kurumsallaşmayı öne çıkaran bir çalışma içerisinde  olacaklarını ve seyahat acentelerinin bir güven kurumu haline geleceğini, turizm sektörü olarak dünyada ilk 10a girmeyi başardıklarını dile getirdi. Günay, Hedefimiz, Türkiye turizmini hem  gelirde, hem gelen sayısında dünyada ilk 5e sokmak dedi.

Zorunlu sigorta önem kazandı

Türkiyeye gelen turistlerin memnun ayrılması için çok dikkatli olunması  gerektiğini ifade eden Bakan Günay, şunları söyledi: Bu yıl özellikle Antalyada trafikle ilgili önemli sorun ve şikayetler yaşandı. Antalyada bu yıl çok başımız ağrıdı. Birimlerden de yardım istedik ama özellikle sektördekiler olarak herkes kendini denetleyecek. Türkiyenin geleni de geliri de artıyor diye başıboş turizmcilik yapamayız. Buna hakkımız yok. Böyle yaparsak turizmin geleceğini sıkıntıya sokarız. Zorunlu sigorta konusu daha önce çıkarıldı. Zorunlu sigorta sadece tüketiciyi değil, herhangi bir felakette acenteyi de garanti altına alır.

Zorunlu sigorta konusuna çok daha önem vereceğiz. Bu konuyu masaya yatırarak ülkeye gelen her turiste zorunlu sigorta yaptırılmasını  dikkatle takip edeceğiz.

2012de dikkatli olun

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin, Türkiyenin hayallerinin dışında olmadığını vurgulayan Günay, Türkiyenin sinerjisi ve enerjisi arttıkça Kuzey  Kıbrısın da bundan payını alacağını kaydetti. Günay, 2011 yılını Türkiyede KKTC tanıtım yılı ilan ettiklerini hatırlattı. Günay, turizm sektörünün 2012 için çok dikkatli olması gerektiğini de vurgulayarak, Avrupada krizin daha da büyüyebileceğini, bunun Türkiyeye gelişle ilgili sıkıntı yaratabileceğini belirtti.

Hedef 50 milyon turist 50 milyar dolarlık gelir

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 1980li yıllardan bugüne turizm sektöründe çok önemli gelişmeler yaşandığını anlatarak, 2020 hedefimiz 50 milyar dolar döviz, 50 milyon ziyaretçi dedi. Ulusoy, artık pazarın değiştiğine işaret ederek, Türk turizminin Avrupa ülkelerine bağlı kalmaması ve Çin, Japonya ve Hindistanı da alternatif olarak değerlendirmesi gerektiğini belirtti.
Hürriyet


Geri Dön