Turizm

Turizmde umutlar Ramazan Bayramı’nda! Tatilciler en çok hangi bölgeleri tercih ediyor?

Kahramanmaraş merkezli depremler turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. Hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlara yönelik yeni satış talepleri düşerken, umutlar bayram tatilinde. Ramazan Bayramı’nda tatil rezervasyonları ile birlikte sektörün yeniden hareketlenmesi bekleniyor.6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkez olmak üzere Hatay, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Urfa ve Adıyaman’ın da aralarında olduğu 11 şehrimizi derinden etkileyen ve büyük yıkımlara yol açan felaketlerin yaraları halen sarılmaya devam ediyor

Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketinin toplum genelinde yarattığın travmadan henüz kurtulamadık. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkez olmak üzere Hatay, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Urfa ve Adıyaman’ın da aralarında olduğu 11 şehrimizi derinden etkileyen ve büyük yıkımlara yol açan felaketlerin yaraları halen sarılmaya devam ediyor.

Yaşanan deprem felaketleri bir anda ülke gündemini değiştirirken, haliyle turizm sektörü de bundan olumsuz etkilendi. Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Kahramanmaraş depremlerinin turuzm sektörünü de etkilediğini belirtirken, Ramazan Bayramı ile birlikte sektörün yeniden hareketleneceğini ümit ediyor. Karayal, deprem sonrası Türkiye'ye yönelik tatil rezervasyonlarda hafif bir yavaşlama gözlendiğini kaydederek ancak bu durumun geçici olacağını ve sektörün yavaş yavaş hareketlenmeye başlayacağını öngörüyor.

EN GÖZDE BÖLGELER NERESİ?

Karayal, deprem felaketinin sadece ülkemizi değil, dünyayı da sarstığının altını çizerek, yaşanan felaketin ardından turizm sektöründe hem iç pazarların hem dış pazarların olumsuz etkilendiğini ifade etti. Ancak talebin yavaş yavaş hareketlendiğini söyleyen Kaan Karayal, ileri tarihli tatil rezervasyonlarında ve bayram dönemi rezervasyonlarında ciddi anlamda bir iptal talebi almadıklarını vurguladı.

Sadece yeni satış taleplerinde ciddi bir düşüş ve ertelenmenin gözlendiğini aktaran Karayal, bayram satışlarının büyük bir kısmının Ramazan döneminde gerçekleşeceğini, bayram tatili döneminde taleplerin artacağını ve sektörün hareketleneceğini öngördü. Karayal’ın verdiği bilgilere göre, bayram tatilinde tatilcilerin en çok tercih ettiği lokasyonlar arasında ise Antalya, Bodrum ve Kıbrıs ilk sıraları alıyor.

ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Türkiye olarak zorlu bir süreçten geçtiğimizi söyleyen Karayal, yaşanan ağır deprem felaketinin ardından yaraları ancak el ele verip güç birliği yaparak hep beraber aşabileceğimizin altını çizdi. Karayal, depremin yaşandığı ilk günden itibaren Türkiye’nin her bölgesinden yüzlerce otelin, kapılarını hiç tereddüt etmeden depremzedelere açtığına işaret ederek sektörün böylece ülkemizin en zor zamanlarında vatandaşların barınma ihtiyacına büyük katkıda bulunduğunu söyledi.

63 MİLYON ZİYARETÇİSİ VAR

2004 yılından beri hizmet veren turizm portalı Tatilsepeti, yıllık 25 milyonu tekil olmak üzere toplamda 63 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısına sahip bulunuyor. Tatilsepeti, yurt içi online satışın yanı sıra   2009 yılında dünyanın en büyük otel tedarikçilerinden biri olan Expedia ile anlaşma yaparak yurt dışı tatil satışı hizmeti de veriyor.