30 / 04 / 2024

Turizme lojman yatırımı için düğmeye basıldı! Antalya'ya 900 dairelik yeni proje geliyor!

Turizme lojman yatırımı için düğmeye basıldı! Antalya'ya 900 dairelik yeni proje geliyor!

Turizmde gözünü adeta zirveye diken Türkiye, personel konaklaması için tesisleri de unutmadı. Bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm yatırımcılarına tahsis edeceği kamu taşınmazlarından bir kısmını personel lojmanları için ayırdı. 



Turizmde gözünü adeta zirveye diken Türkiye, personel konaklaması için tesisler için de düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm yatırımcılarına tahsis edeceği kamu taşınmazlarından bir kısmını personel lojmanları için ayırdı. Toplam 900 yatağı bulacak söz konusu alanlara üç kat şeklinde personel lojmanı inşa edilecek. 

İşte söz konusu yatırım ile ilgili merak edilen detaylar...

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024'e ilişkin ilk turizm yatırımcılarına kamu taşınmazı tahsisine ilişkin şartnamesi listesini yayınladı.

Yeni Şafak'tan Mehmet Güney imzalı habere göre Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü çalışmasında Didim, Belek, Selçuk, Side, Ilgaz, Seferihisar, Erciyes, Bodrum, Akcaabat, Lapseki’de yer alan toplamda 32 taşınmaz turistik otel yapımı için 49 seneliğine tahsis edilmesi için şartname hazırladı. Söz konusu taşınmazlardan 5 tanesi Side’de personel lojmanı için ayrıldı.

Turizme lojman yatırımı için düğmeye basıldı! Antalya ya 900 dairelik yeni proje geliyor!


ANTALYA'DA 900 DAİRELİK PROJE

Toplam 900 yatağı bulacak bu bölgelere üç kat olarak personel lojmanı inşa edilebilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre personel lojmanı alanları için Manavgat’ta bakanlık tarafından adına Turizm İşletmesi Belgesi ya da Turizm Yatırımı Belgesi düzenlenen yatırımcı ve işletmeciler başvuru yapabilecek.

Bir yatırımcı ya da işletmeci birden çok personel lojmanı için başvuru sunabilecek. Fakat yine verilen bilgilere göre aynı Turizm İşletmesi Belgesi ya da Turizm Yatırımı Belgesi'ne bağlı şekilde birden çok personel lojmanı tahsis edilmeyecek. 5 lojmanın dışında toplamda 32 taşınmaz içinde 27 tanesi çeşitli büyüklükte otellere tahsis edilecek. Aydın Çamlık’ta 3 tane 4 yıldızlı ve 1 adet butik otel için toplam 970 yataklı tesisler turizmciler için tahsis yapılacak. Ayrıca tüm bunlar dışında kış turizme yönelik Erciyes’te 5 yıldızlı 120 yatak yer tahsisi ayrıldı.

İki ilde satılık imarlı arsa! İmarlı arsa arayanlar Nisan 2024 fırsatını kaçırmayın!

Ford'dan bu aya özel dev indirim fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın: İşte Ford Focus fiyat listesi 9 Nisan 2024! 

Şenol Babuşcu'dan kiracıları endişelendiren paylaşım! TBMM'den kiracılara kötü haber mi gelecek?


Geri Dön