Ekonomi

Türk bankaları tehlikede! Risk uyarısı yapıldı! İşte detaylar!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türk bankaları ile ilgili bir rapor yayımladı. İşte detaylar!

Fitch Ratings, Türk bankaları ile ilgili bugün yayımlamış olduğu raporda makroekonomik ve finansal risklerin yükselmesinin sektörel görünümü kötüleştirmeye doğru gittiğini ve aynı zamanda bankacılık sistemine de devlet müdahalesi olasılığını artırdığını ifade etti.

İşte haberin detayları…

YÜKSEK KISA VADELİ DÖVİZ BORÇLARI!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, bankaların kredi profillerinin hükümetin politika ajandasını destekleyen makro ihtiyati regülasyonlara karşı hassas olduğunu da vurguladı. Türk bankalarının çok büyük şekilde yurt içine konsantre faaliyet gösterdiklerini ve bu durumun da Türk bankalarını makro oynaklıklarına ve piyasa oynaklıklarına mümkün oldukça açık bir hale getirdiğini açıklayan Fitch, bankaların yüksek kısa vadeli döviz borçları itfaları dikkate alındığı nedeni ile refinansman risklerinden kaynaklı şekilde liranın değer kaybına karşı hassas olduklarını da vurguladı.

ÇOKLU MİKRO İHTİYACI ZORUNLULUĞU!

Fitch, liranın yaşamış olduğu değer kaybının bankaların sermaye rasyolarını aşındırdığını ifade ederken, sermaye rasyolarının risk ağırlık bir şekilde varlıklar konusunda tanınan toleranstan destek almaya devam ettiklerine de vurgu yaptı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, otoritelerin son zamanlarda yayınladıkları çoklu makro ihtiyacı zorunlulukların bankaların yönetim stratejilerinin uygulanmasına son derece zarar verdiğini, strateji ve fiyat risklerini belirleme kabiliyetlerini sınırladığına, bankalar için kayda değer operasyonel yükler yarattıklarına inandıklarını da vurguladı.

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? RAPOR PARASI E-DEVLETTE NE ZAMAN GÖRÜNÜR?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesi ile yani bildirimin üzerinden en geç 15 gün geçmesi ile birlikte çalışanların PTT ya da e-Devlet sistemi üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır.

Bu ücretin hesaba yatırılması ile birlikte 2 ay içinde alınması gerekir. Bu süre içinde alınmayan ücretler de SGK'ya tekrar iade edilir.

SGK RAPOR PARASI GÜNLÜK NE KADAR 2022?

Asgari ücretliler 2022 yılı için ayakta tedavide günlük 144.5 TL, yatarak tedavilerde de 108.42 lira günlük rapor parası alınabiliyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncel halini alacaktır.

Bakan Kirişçi duyurdu! Milyonların beklediği destek ödemeleri başladı! İşte detaylar!

80 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 16 Aralık 2022 fiyat listesi!

Kredi notu düşüklere kredi veren bankalar hangileridir? Akbank kaç puana kredi veriyor?