27 / 04 / 2024

Türk Flormar'dan Kanarya Adaları'na iki mağaza!

Türk Flormar'dan Kanarya Adaları'na iki mağaza!

İspanya'da yıl sonuna kadar 30 mağazaya ulaşmaya hazırlanan kozmetik Türk firması Flormar, turizm potansiyeli gördüğü Kanarya Adaları'nda iki mağaza açtı



Türk firmaları hızla büyürken rotalarına daha önce akla hayale gelmeyen lokasyonları da ekleyip o bölgelerde açtıkları mağazalarla yayılıyorlar. Bu trende uyan markalardan biri de kozmetik markası Flormar. Yurtiçinde 96 yurtdışında ise 150 mağaza ve kioska ulaşan Flormar, Kanarya Adaları'nda iki mağaza açtı. Kosan Kozmetik olarak markayı 37 yıl önce satın aldıklarını belirten Flormar Yönetim Kurulu Üyesi Alp Şenbay, İspanya'daki hızlı büyüme sonrası ulaştığı 30 mağazanın ardından İspanya sınırları içinde kalan Kanarya Adaları'nın turizm potansiyelinden yararlanmak için bu bölgeye yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi.

'BEKLENTİMİZ YÜKSEK'

Bu lokasyondan beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Şenbay, "Bir Türk markası olarak İspanya'da çok hızlı büyüdük. Kanarya Adaları da İspanya'ya çok benzer bir pazar. Ciddi bir turist ve harcama trafiği var. Biz de bu potansiyeli gördük ve yatırım yapmaya karar verdik" dedi. Turistik alışveriş merkezleri CC. El Mirador ve Centro Comercial La Ballena alışveriş merkezlerinde mağazalar açtıklarını belirten Şenbay, Etiyopya, Hindistan, Moğolistan gibi farklı pazarları keşfedip mağaza açtıklarını ifade etti.

'SIRADA BEYOĞLU VAR'

Bir yandan da iç piyasadaki varlıklarını güçlendirmek adına bayram sonrası Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde yeni bir mağaza açmaya hazırlandıklarını ifade eden Şenbay, "İstanbul metro istasyonlarına açtığımız satış noktaları perakende sektöründe örnek bir mağazacılık algısı yarattı. Beyoğlu mağazamızla elimizi güçlendireceğiz" dedi.

Pınar Çelik / SABAH


Geri Dön