Ekonomi

Türk Hava Yolları 3 şirketi tek çatı altında topluyor

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada havacılığın yan kollarında faaliyet gösteren üç şirketin tek çatı altında toplanacağı belirtildi.Söz konusu birleştirme ve satın alma işlemleriyle ilgili ön çalışmaların tamamlandığı ve sürecin başlatıldığı belirtilirken, Kibar Holding'den alınacak yüzde 50 oranındaki hisse içinde Rekabet Kurumu'dan onay alınacağı ifade edildi

THY'den yapılan açıklamada, havacılık sektörüne hizmet veren yan sanayi kollarında kurulu üç iştirakin tek çatı altında toplanacağı belirtildi. Söz konusu birleştirme ve satın alma işlemleriyle ilgili ön çalışmaların tamamlandığı ve sürecin başlatıldığı belirtilirken, Kibar Holding'den alınacak yüzde 50 oranındaki hisse içinde Rekabet Kurumu'dan onay alınacağı ifade edildi.
 

kabin içi alan ve ürünlerin tasarımı, üretimi, pazarlaması ve satışı amacıyla kurulan ve THY'nin yüzde 30 oranında ortak olduğu  TCI Kabin İçi Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TCI), hava araçlarının koltuk dizaynı, üretimi, pazarlaması ve satışı amacıyla kurulan ve THY'nin yüzde 45 hissedarı olduğu Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TSI) ve hava platformlarında kabin içi eğlence ve internet hizmet sağlayıcı sistemleri tasarımı, üretimi, pazarlaması, satışı ve satış sonrası hizmetleri amacıyla kurulan ve THY'nin yüzde 100 iştiraki olan THY Teknik A.Ş'nin (THY Teknik) yüzde 80 hissedarı olduğu Cornea Havacılık Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Cornea)'nin uzun süreli stratejik entegrasyonunun sağlanması amacıyla söz konusu şirketlerin tek bir şirket altında birleştirilmesi konusunda ön çalışmaların tamamlandığı ifade edildi. Tamamlanan bu çalışmalar sonucunda THY yönetim kurulunun,

Kibar Holding'in yüzde 50 hissesi satın alınacak

TSI, TCI ve Cornea şirketlerimizin TCI çatısı altında birleştirilmesi,  Kibar Holding A.Ş'nin TSI'daki yüzde 50 hissesinin THY tarafından satın alınması ve son olarak Havelsan Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Cornea'daki yüzde 20 hissesinin THY tarafından satın alınması kararlarının verildiği ifade edildi. THY'den KAP'a gönderilen açıklamada alınan kararlar neticesinde satın almalarla ilgili süreçlerin başlatıldığı ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Rekabet Kurulu'ndan onay alınacak

Kibar Holding'in elinde bulunan Uçak Koltuk Üretimi San. ve Tic. A.Ş'nin (TSI) payların alımı için harekete geçen THY söz konusu satın almayla ilgili Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu. THY'den konuyla ilgili yapılan açıklamada  "Kabin içi alan ve ürünlerinin üretimini gerçekleştiren iştiraklerimizin birleştirilmesi kapsamında, Ortaklığımızın direk ve dolaylı olarak yüzde 50 pay sahibi olduğu iştirak şirketimiz Uçak Koltuk Üretimi San. ve Tic. A.Ş'de ("TSI"), Kibar Holding A.Ş'ye ait olan yüzde 50 oranındaki paylarının  satın alınması konusunda bir Hisse Satın Alma Sözleşmesi imzalamış olup, devir işlemine ilişkin Rekabet Kurumu başvurusu yapılacaktır" denildi. Açıklamada  satın almanın,  düzenleyici otoritelerin onaylarının alınmasının ardından 2022 yılının dördüncü çeyreği içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.


THY'den öğretmelere ve bursiyerlere ucuz bilet fırsatı

Togg ve THY el sıkıştı! Uçmadan mil kazan!

THY Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi!