Ekonomi

Türk Hava Yolları, 600'e yakın Uçak siparişi vermeyi planlıyor!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin yakın gelecekte büyük bir uçak siparişi vereceğini açıkladı. Bolat, yaklaşık 600 uçak siparişi vermeyi planladıklarını belirtirken, bu siparişlerin 200'ü geniş gövdeli, 400'ü ise dar gövdeli uçaklar olacak. Şirket, bu adımın filosunu genişletme, büyüme stratejilerini sürdürme ve Türkiye'nin havacılık sektöründeki konumunu güçlendirme hedeflerine hizmet edeceğini belirtti

Türk Hava Yolları, dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Boeing ve Airbus ile 5 yıllık bir dönemde toplam 600'e yakın uçak siparişi verme niyetinde olduğunu açıkladı. Şirket, bu adımın filosunu genişletme, büyüme stratejilerini sürdürme ve Türkiye'nin havacılık sektöründeki konumunu güçlendirme hedeflerine hizmet edeceğini belirtti.

Türk Hava Yolları (THY), yeni uçak siparişlerinin, şirketin pandemi sonrası dönemde yeniden canlanacak olan havacılık sektöründeki büyüme planlarına katkı sağlayacağını ifade etti. Şirket, Boeing ile 40 adet 737 MAX ve 787-9 Dreamliner, Airbus ile de 50 adet A321neo ve 10 adet A350 XWB uçak siparişi için mutabakat zaptı imzaladı. Ayrıca THY, gelecekteki siparişlerini de içerecek şekilde Boeing ile opsiyonlu 25 adet 737 MAX ve 787-9 Dreamliner, Airbus ile de opsiyonlu 20 adet A321neo uçak için görüşmelere başlayacak. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "THY olarak, pandemi döneminde bile büyümemizden taviz vermedik. Uçuş noktalarımızı artırarak, filomuzu genişleterek ve yeni istihdam olanakları yaratarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

THY, dünya çapında 127 ülkede 320'den fazla noktaya uçuş gerçekleştiriyor ve filosunda 364 uçak bulunuyor. Şirket, gelecekteki uçak siparişleriyle birlikte filosunu daha da genişleterek küresel pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

THY'NİN YENİ MENÜSÜ TANITILDI!

THY, kabin ekipleri ve ünlü şefler tarafından tasarlanan yeni menüsünü tanıttı. Türkiye'nin kültürel zenginliğini yansıtan menülerde, geleneksel Türk lezzetlerinin yanı sıra dünya mutfağından da tatlar yer alıyor. Yüzde 80'i yerli üreticilerden temin edilen ürünler, sağlıklı beslenme trendleri doğrultusunda protein, sebze ve meyve ağırlıklı bir şekilde butik üretim teknikleri kullanılarak hazırlanıyor. Kahvaltı saatlerinde yumurtalı yiyecekler, ev yapımı müsli ve peynir çeşitleri sunulurken, yemek saatlerine denk gelen seferlerde ise yöresel mezeler, makarna ve ızgara seçenekleri sunuluyor. Yeni menü, THY'nin Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlama hedefi doğrultusunda özenle hazırlanmış.

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?
Emeklilere 7 maaş faizsiz kredi ve 3 maaş avans müjdesi seçim öncesi gündemde!
Uzman İslam Memiş'ten yatırımcılara seçim uyarısı: ''Ani fiyat hareketlerine karşı hazırlıklı olun!''