İş Fırsatları

Türk Hava Yolları 90 bin TL maaşla personel arıyor! 1000 personel alımı için elinizi çabuk tutun!

Türk Hava Yolları, iş arayan kişileri sevindirecek bir haber geldi. THY, 90 bin TL maaşla çalışacak pilot arıyor. İşte detaylar!İlk aşamada 1000 kişi alınacağını, daha sonra da yılda 2 bin kişi pilot eğitime alınacağı açıklandı

Türk Hava Yolları, pilot olmak isteyenleri istihdam edeceğini belirtti. İlk aşamada 1000 kişi alınacağını, daha sonra da yılda 2 bin kişi pilot eğitime alınacağı açıklandı. İşte tüm ayrıntılar…

THY PİLOT EKSİKLİĞİNİ KAPATMAYI HEDEFLİYOR!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, personel alımına dair açıklamada bulundu. Bolat, sektörde var olan pilot eksikliğine değinerek, senede 200 kişiye verilen pilot eğitimini artırıp, 2 bine çıkarmayı amaçladıklarını duyurdu. Bolat, Türkiye'deki diğer uçuş okulları ile beraber toplam kapasitenin yaklaşık olarak 200 olduğunu dile getirerek, THY'nin gelecek 10 yıl için yıllık ortalama 1000 pilot ihtiyacı olacağını ifade etti. Bu açığı kapatmak için ise yatırımların tüm hızı ile devam ettiği ve Türkiye'nin pilot yetiştirmesinde de dünyada marka olabilecek potansiyelinin olduğunu açıkladı.

Bolat, pilot açığı ile birlikte uçak tedarikinin de önemli bir konu olduğunun da altını çizdi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile yapılan anlaşma çerçevesinde Türkiye'de 20 eğitim uçağının üretileceğini söyledi. Bu bilgilere ek olarak, THY'nin hedeflerinden birinin 2 milyon Amerikalı turisti İstanbul'a getirmek olduğunu ve Çin'deki uluslararası seyahatlerin başlaması ile birlikte de bu rotaların daha yoğunlaşacaklarını ifade etti.

THY 90 BİN TL MAAŞ VERECEK!

Pilot maaşları konusunda ise 2023 yılı verilerine bakıldığı zaman, pilotların ortalama olarak 90 bin lira gibi bir rakam ile maaşlarını aldıklarını belirtti.

THY İŞ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILMAKTADIR?

Pilot adayları için Türk Hava Yolları (THY) tarafından her sene pilot alımları yapılmaktadır. Başvuruların başladığı tarihlerde haberdar olmak için Türk Hava Yolları’nın (THY) resmi kaynaklarını takip etmek ya da yayımlanan iş ilanlarından bilgi edinmeleri gerektiği önerilmektedir.

Pilotluk eğitimi ile ilgilenen kişilerin Türk Hava Yolları’nın (THY) duyurularını takip etmeleri ve başvuru sürecine dair de güncel bilgileri edinmeleri son derece önemlidir.