27 / 04 / 2024

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

 Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.



Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Taşyapı tarafından hayata geçirilen Novi Pazar-Tutin otoyolunda bazı incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy'a ziyareti esnasında yanında Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Tomislav Momirovic ile Türkiye'nin Yeni Pazar Başkonsolosu Başar Başol da vardı.

Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Tomislav Momirovic, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Sancak bölgesinin çok uzun seneler boyunca ihmal edilmesine karşın son dönemlerde yoğun şekilde altyapı projelerinin hayata geçirildiğini kaydetti.

 Türk inşaat firmaları, Sırbistan daki projelerde yer alacak!

Sancak'ta hayata geçirilecek olan yatırımları anlatan Momirovic, çok yakın zamanda hayata geçirilecek olan Pozega-Boljara otoyol inşası ile ilgili açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy da Sırbistan'da birçok Türk firmasınınönemli projeler üstlendiğini dile getirerek, Novi Pazar-Tutin yolunda çalışmalar gerçekleştiren Taşyapı'nın Türkiye'nin desteğiyle yapılan Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesinde de görev yapacağını belirtti.

Yine aynı bölgede başka altyapı projelerinin de yapılacağını dile getiren Aksoy, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği sayesinde hayata geçirilecek olan projelerde farklı Türk inşaat firmalarının da bulunacağını söyledi.

 

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!


Geri Dön