29 / 04 / 2024

Türk inşaat sektörü Avrupa'yla yarışır hale geldi!

Türk inşaat sektörü Avrupa'yla yarışır hale geldi!

Gurbetçiler, gayrimenkul sektöründeki büyük gelişimle birikimlerini yeniden memleketlerine yönlendirmeye başladı. Murat Altuntaş, "Türkiye'de inşaat sektörü kat ettiği büyük yolla Avrupa'yla yarışır hale geldi. " dedi.



Yurt dışında 'bir gün yeniden dönme' umuduyla çalışan gurbetçiler, gayrimenkul sektöründeki büyük gelişimle birikimlerini yeniden memleketlerine yönlendirmeye başladı. Ülkenin neredeyse her kentinde inşa edilen marka projelerin, gurbetçilerin de dikkatini çektiğini kaydeden Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, "Türkiye'de inşaat sektörü kat ettiği büyük yolla Avrupa'yla yarışır hale geldi. Birbiri ardına inşa edilen konut projeleri, ülkedeki konut anlayışını değiştirirken, Avrupa'da yaşayan Türkler'i de etkiledi. Yatırımı kendi ülkesine yapmak isteyen gurbetçiler, hem yatırım hem de kesin dönüş zamanı geldiğinde oturmak için konut projelerini tercih ediyor" dedi. 


Altuntaş, döviz fiyatlarının Türk Lirası karşısındaki rekor yükselişinin de gurbetçilerin yatırımını etkilediğini ifade ederek, şunları söyledi: "Dövizin artmasından yurt dışında yaşayan Türk yatırımcıların daha karlı çıktığını söylemek mümkün. Çünkü dövizdeki artışla birikimleri Türkiye'de daha da değerlendi. Örneğin, biriktirdikleri 100 bin Euro'yla daha önce 2+1 konut alabilirken, şu an aynı parayla 3+1 konut alabilir duruma geldiler."



Habertürk Ankara 


Geri Dön