28 / 04 / 2024

Türk inşaat şirketlerinden Almanya'ya akın!

Türk inşaat şirketlerinden Almanya'ya akın!

Türk inşaat firmaları, Almanya'da yüzlerce limited şirket kurdu. Arsa veya eski evleri alıp yeni lüks konutlar inşa ediyorlar. Bir zamanlar Rusya'ya yapılan akına benzeyen yeni yatırım fırsatında, iyi Almanca bilen emlak sektöründe tecrübeli Türk gençleri aranıyor.



Almanya’da son yıllarda artan emlak fiyatlarında henüz zirve görülmedi. Emlak Yatırımları Birliği (IVD), önümüzdeki yıl emlak fiyatlarının yüzde 6 oranında yükseleceğini öngörüyor. Sözcü'den Ali Güven'in haberine göre; Alman emlak piyasasındaki bu artış, Türkiye’den çok sayıda firmayı da Almanya’ya çekiyor.

Geçen yılın sonuna kadar yüzlerce Türk inşaat firması açıldı. İnşaat firmaları arsa alıyor, daire yapıyor ve satıyor. Pek çoğu da eski evleri alıyor, bunları yıkıp lüks konutlar inşa ediyor. Bir zamanlar Rusya’ya yapılan akının bir benzeri şimdi Almanya için yapılıyor.

Türkiye’de inşaat ve emlak alanında uzmanlaşan Türk yatırımcılar genellikle, Alman GmbH’sı yani Limited Şirketler kuruyor ve başına da bu işten anlayan Almanca bilen çalışanlar arıyor. 

Türk inşaat şirketlerinden Almanya ya akın!

ÜÇ KATI FİYAT TEKLİF EDİLİYOR

23 Aralık'tan sonra, alıcı ve satıcının emlakçı masrafını paylaşmasının sonucu değiştirmediği ifade ediliyor. Almanya'da özellikle Münih, Frankfurt, Hamburg gibi kentlerde emlak fiyatları giderek artıyor. Frankfurt ve Münih’te, yaklaşık 10 yıl önce 1 milyon euro olan bir gayrimenkulün fiyatı, şu anda yaklaşık 4 milyon Euro'ya yükseldi. Münih’te 26 milyon euro’ya bir arsa alan ünlü bir Türk inşaat şirketi, bunu 86 milyon euro teklif edenlere bile satmadı.

Türk inşaat şirketlerinden Almanya ya akın!

HER ŞEYİN FİYATI ARTIYOR

ABD’de 2008’de yaşandığı gibi emlak kredileri çöküşü ise gerçekleşmedi. Birçok kentte yeni tip modern mimari dikkat çekiyor. Almanya’da, corona nedeniyle hemen her şeyin fiyatı yükselirken, özellikle emekli kesimin gelirleri sabit kaldığı için, onlar büyük problem yaşıyor. En lüks semtlerde bile, çöpe atılmış şişeleri toplayan emekliler bulunuyor.

Türk müteahhitleri 11 ayda 10.4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Almanya'da konut kredilerine talep arttı!

Türk müteahhitleri dünya liginde!


Geri Dön