17 / 05 / 2024

Türk iş adamlarına Moğolistan'dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Türk iş adamlarına Moğolistan'dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil, Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmesinde, Moğolistan'daki yatırım olanaklarına değindi ve Türk iş adamlarını Moğolistan'a davet etti. İşte ayrıntılar...



TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Moğolistan Meclis Üyesi, İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil ile görüştü. 

Karaismailoğlu, Meclis'te makamında gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye'de son 22 senedir özellikle ulaştırma, sağlık ve kentsel dönüşüm alanlarında çok büyük gelişmelerin olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Karaismailoğlu, ulaştırma altyapısına yapılan yatırımların ülkelerin ekonomilerine ve ihracatına yararının görüldüğünü dile getirdi. 

Türk iş adamlarına Moğolistan dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Adil Karaismailoğlu, turizmde yaşanan gelişmelerle beraber de Türkiye'ye olan ilginin arttığına vurgu yaptı. 

Söz konusu açıklamasında "Geçen sene turizmde rekorlar kırdık. 54 milyar dolarlık bir turizm geliri ve 54 milyon ziyaretçi ile Türkiye çok başarılı bir sezon tamamladı. 2024 yılı içerisinde turizm hedefimiz 60 milyar dolarlık bir turizm geliri ve 60 milyon ziyaretçi" bilgilerini veren Karaismailoğlu, bayındırlık ve imar konusunun Türkiye için önemine de değindi. 

Karaismailoğlu, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu anımsattı. 

Türk iş adamlarına Moğolistan dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, "6 Şubat 2023'te dünyanın en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıya kaldık. 11 şehrimizi kapsayan bu büyük afetin izlerini ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma mevcut. 6 Şubat depreminden etkilenmeyen şehirlerimizdeki eski yapı stoklarının yenilenmesi konusunda olağanüstü bir çalışma bulunuyor" ifadelerini kullandı. 

Bununla ilgili gerekli düzenlemelerin TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunun çalışmaları ve çıkardıkları kanunlarla beraber yoluna koyulduğunu aktaran Karaismailoğlu, "Komisyonumuz oldukça önemli bir komisyon. Burada çıkaracağımız kanunlarla, düzenlemelerle icracı birimlere yardımcı olmak ve ülkemizin önünü açmak amacıyla yoğun bir çaba gösteriyoruz" açıklamasında bulundu. 

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil de Türkiye'nin ulaşım ve kentsel dönüşüm tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi. Tserenpil, bu kapsamda ziyaretlerinin bir fırsat olduğunu dile getirdi. 

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil, Moğolistan'daki yatırım olanaklarına değindi ve Türk iş adamlarını Moğolistan'a davet etti.

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

İnşaat sektöründe kartelleşme tepkisi: Projeler yarım kaldı, çimento zamları için yüksek cezalar gelsin!

Depreme dayanıklı binalar nasıl olmalı? Uzman isim iki kritik özelliği açıkladı! 


Geri Dön