27 / 04 / 2024

Türk-İş'ten asgari ücrete tepki: Hiç olmasın zam da yapmayın!

Türk-İş'ten asgari ücrete tepki: Hiç olmasın zam da yapmayın!

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılmasına sert tepki gösterdi. Atalay, "Hiç olmasın zam da yapmayın" dedi.



Türk-İş 24. Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, asgari ücrete dair açıklamalarda bulundu. Atalay asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılmak istenmesine tepki gösterdi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Türk-İş 24. Olağan Genel Kurulu'nda asgari ücrete zammına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Atalay, asgari ücrete az dediği için sendikalar tarafından mahkemeye verildiğini ifade ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılacağını söylemesine tepki gösterdi

Atalay, Bakan bu yıl 1 defa olacak sözlerine atıfta bulunarak, "Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin.” dedi.

Türk-İş ten asgari ücrete tepki: Hiç olmasın zam da yapmayın!

STAJ MAĞDURLARI VE VERGİ AÇIKLAMASI

Sözcü'de yeralan detaylara göre, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar oldu:

* Yoksullukta değil, refahta birleşelim. 20 bin TL maaş alan bir arkadaşımız sene sonunda 16 bin TL maaş alıyor. Ülkeyi yönetenlere sabahtan akşama kadar anlatıyoruz; çok alandan çok, az alandan az vergi alın.

* Şu ülkenin gündemin taşeron meselesini çıkarın. Bu işi takip etmeye sonuna kadar devam edeceğim.

* Çırak okulu mezunuyum. 70 ve 72 seneleri arasında staj yaptım. O günkü hükümet bizim 2 senelik stajımızı sigortadan saydı. O gün devlet daha mı güçlüydü? Benim 40 sene evel stajımı sayıyor da bugün staj mağdurlarının stajlarını niye saymıyor.

* Bu ülkede sermaye hep güçlü. Sermaye siyasetle yol yürüyor. İmkanları var, gazeteleri var, televizyonları var. Meclis’te bir tane işçi kökenli vekil yok. Biz bu ülkenin yüzde 68’iyiz. Oyları vermeye devam edersek sermayeyi yenemeyiz.

* Şimdi yerel seçim var. Önceki seçimleri kazandılar. 23 yıllık iktidar; ekonomik kriz var, sıkıntı var, problem var yürüyerek seçim aldı.

İl Özel İdaresi'nden satılık arsa ve arazi!

Hatay'daki rezerv alan ilanı yeni kentsel dönüşüm mekanizmasının provası olacak!


Geri Dön