27 / 04 / 2024

Türk Kızılayı'ndan evleri yıkılanlar için 100 kalıcı konut projesi!

Türk Kızılayı'ndan evleri yıkılanlar için 100 kalıcı konut projesi!

Türk Kızılay, Sudan'ın başkenti Hartum'un farklı mahallelerinde yüzlerce aileye yardım elini uzatmaya devam ediyor. Sudan'da yaşanan sel felaketinde evleri yıkılanlar için başlatılan 100 kalıcı konut projesinde çalışmaları devam ediyor.



Ramazan faaliyetlerine"Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter ki İnan Buna" sloganıyla devam edeTürk Kızılayı, ramazan boyunca Sudanlılara 5 bin gıda kolisi ulaştıracağını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türk Kızılay Sudan Delegasyonu Başkanı Serdar Yılmaz, açıklamasında başkent Hartum'un Lamab, Mina el-Berri ve Bahri bölgelerinde 650, Umdurman kentinin Muhendisin, Umbedde ve Arda Caddesi bölgelerinde de 350 olmak üzere son 4 günde 1000 gıda kolisinin ihtiyaç sahiplerine verildiğini duyurdu.

Yılmaz, Sudan'da geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde evleri yıkılanlar için başlatılan 100 kalıcı konut projesinde çalışmalara devam ederken, işçiliğin 72 evde yüzde 80, 22 evde ise yüzde 40 tamamlandığını sözlerine ekledi.

Diğer taraftan Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının da aralarında bulunduğu 10'un üzerinde yardım kuruluşu, bu ramazanda Sudan'da yardım kolisi dağıtmayı planlıyor. 


Geri Dön