30 / 04 / 2024

Türk Körfez Gayrimenkul Kongresi 5-7 Aralık'ta yapılacak!

Türk Körfez Gayrimenkul Kongresi 5-7 Aralık'ta yapılacak!

Mayıs ayında çıkan Mütekabiliyet Yasasıyla birlikte Türkiye Gayrimenkul sektöründe büyük bir hareketlenme başlamış bulunuyor



Özellikle Körfez sermayesinin ülkemize çekilmesinde önemli bir adım olan bu yasayla önceden beri tarihi ve kültürel bağları bulunan Türkiye ile başta Suudi Arabistan olmak üzere Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman ve Bahreyn arasında ekonomik bağların da daha da güçlenmesi beklenmekte.

 

          Bu gelişmelerden hareketle, Daleel Yatırım Şirketi tarafından 5-7 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenen Türk Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi kapsamında İstanbul’da bir araya gelecek olan Körfezli yatırımcı ve iş adamları Türkiye gayrimenkul sektörünü yakından inceleme ve Türk konut ve emlak pazarında ki yatırım imkânlarıyla tanışma fırsatı bulacaklar.

 

          Kongre programı farklı bir kavramla oluşturulmuştur. Kongrenin birinci gününde ele alınacak çeşitli konuların ve mütekabiliyet yasasının yanı sıra Türkiye’den 5 büyük gayrimenkul şirketi ile Körfez ülkelerinden 5 büyük yatırım şirketi sunumlar yapacaktır. Kongrenin ikinci ve üçüncü gününde ise saha çalışmalarına geçilerek İstanbul ve diğer şehirlerde konut ve diğer gayrimenkul projeleri ziyaret edilecek ve Körfezli yatırımcılara tanıtılacaktır.

 

          Bu Kongre, Türkiye ve Körfez ülkeleri arasında gayrimenkul alanında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla planlanan bir dizi faaliyet ve çalışmanın birinci aşamasını oluşturmaktadır. Bu ilk adımı 2013’ün ilk yarısında düzenlenecek olan Türk Körfez Gayrimenkul Fuarı takip edecektir.

 

          Bu çalışmalar Türk Körfez Gayrimenkul Rehberi ile desteklenecektir. Fuar ile birlikte eş zamanlı olarak çıkarılacak olan bu Rehber ile Körfezli yatırımcı ve alıcılara yönelik Türkiye Gayrimenkul pazarındaki imkân ve fırsatlar matbu hale getirilmiş olacaktır.


Geri Dön