Türk kripto para borsası Bitay yurtdışına açılıyor!
Kripto para borsalarında çözüm üreten Bitay faaliyet ağını ABD ve AB ile genişletmek için çalışmalara başladı.
Kriptp para borsasında kullanıcılarına çözüm sunan Bitay yurtdışında faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; firmanın CEO'su Niyazi Yılmaz, Bitay'ın Avrupa Birliği’nde (AB) kripto para alım-satım ve saklama lisansı ile ABD’de kripto para platformu olarak 11 eyalette hizmete vermek adına Mali Suçları Araştırma Ağı'ndan (FinCEN) onay aldığını dile getirdi.
Yurt dışındaki hedeflerini ve yatırım çalışmalarını online düzenlenen toplantıda anlatan Yılmaz yakında satışa sunulacak BTY Token ve işlevleri hakkında da bilgi verdi.
Küresel anlamda başlatılan BTY Token satışı ile Türkiye’den globale açılan ilk kripto para birimi olduklarını söyleyen Yılmaz, 1 Haziran’dan itibaren kurumsal yatırımcılar için satışa çıkacak BTY Token’ın Temmuz sonu itibarıyla halka açık olacağını dile getirdi.
Bitay'ın en önem verdiği konulardan birinin yurtdışı yatırımları olduğunu dile getiren Niyazi Yılmaz, "Bitay olarak, Türkiye’de yabancı şirketlerle rekabet edebilmek için hizmet tarafında hep bir adım önde gitmemiz gerekti. Şimdi de bu tecrübemizle yurtdışına açılmaya yönelik çalışmalarımıza hız verdik. Estonya’daki lisanslı şirketimizi Ocak 2021’de kurduk. Bir ay arayla ABD’de FinCEN’den iznimizi aldık. Doğu Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu, yani ülkemizi çevreleyen bölgede ve Hindistan’da yeni işbirliklerine imza atmak üzere görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Hedefimiz öncelikle bölgede büyümek, ardından globalde ilk 20 arasına girmek" şeklinde konuştu.
“Bitay olarak yeterince hazırlık yapmadan hızlı aksiyon alma gibi bir yaklaşım benimsemiyoruz"
Gerekli hazırlıkların yapılmadan aksiyon alma taraftarı olmadıklarını söyleyen Yılmaz,"Yapacaklarımızdan çok yaptıklarımızı anlatmayı seviyoruz" dedi. Yüzde yüz yerli ve kendileri tarafından üretilen yazılık ekibiyle çalıştıklarını ve kendi bilgi birimkilerini kullandıklarını belirtti.
Teknoparkta 4691 sayılı kanun dahilinde yazılım faaliyete devam etmelerine onay verildiğini ve bu kapsamda da KDV muafiyetine hak kazanan iki büyük projelerinin olduğunu söyleyen Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:
"Bu projelerden birisi olan 'Blockchain' isimli projemiz Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onay alındıktan sonra Bitay Teknoloji AŞ unvanıyla ticari faaliyetine başlamıştır. Diğer büyük projemiz ise Türkiye'deki ilk kripto paralarla ödeme sistemi olan 'BitayPay' isimli projemizdir. Aynı kanun uyarınca vergi teşviki almış, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Teknolojimizde 3. parti yazılım kullanılmadı. Yurt dışında da yine kendi imkanlarımızla büyümeyi hedefliyoruz. Hacimsel olarak Türkiye’nin en büyük ilk beş kripto para borsası arasında yer alıyoruz. Toplamda kayıtlı 670 binden fazla, günlük ortalama 50 bin aktif işlem yapan kullanıcımız bulunuyor. Bugünlere organik bir büyüme ile müşteri odaklı bir yaklaşımla geldik."
Yakın zamanda BTY Token'ın halka satılacağını şu an için kurumsal yatırımcılar için satış yapıldığını dile getiren Yılmaz şu açıklamalarda bulundu:
"BTY Token, Bitay’da borsanın içinde ve anlaşmalı olduğumuz şirketlerde müşterilerimize fayda sağlayacak. Token tutanlara indirim ve öncelik vererek avantaj sağlamamızın yanında, gelir kazanma imkanı da sunacağız. Çıkaracağımız ürünler için yurtdışında uzun süren araştırma ve detaylı analizler yapıyoruz. Fayda sağlayacağına inandığımız ürün ve uygulamaları borsamızda işleme alıyoruz. Bitay olarak firmaların token çıkarmasına ve satışına da aracılık edeceğiz. Şimdiden görüşmelerini gerçekleştirmeye başladığımız çok özel projelere yer vererek fon toplamalarını sağlayacağız."
Kripto parayla alışveriş yapılacak
BitayPay ile masraf ödemeden para transferi ile anlaşmalı işyerlerinden kripto para ile alışveriş yapılacağını söyleyen Yılmaz bu alanda ilk olduklarını dile getirdi. Bitpay ile ortaya çıkan en büyük farkın ödeme esnasında kriptodan fiat paralara anında dönüştürme imkanı bulunuyor.
Böylelikle satıcılar isterlerse muhasebe işlemlerinde kripto para işlemlerini göstermek zorunda olmayacaklarını dile getiren Yılmaz, "Bu alanda ülkemizde de yakın zamanda düzenlemenin geleceğini öngörüyoruz. O zamana kadar da global pazarda BitayPay ürünümüzü yaygınlaştıracağız. Ödemeler ekseninde ayrıca, kripto parayla ödeme yapılabilen kartlar çıkarmaya başlayan Visa’yla bir anlaşma yaptık."şeklinde konuştu.
Yılmaz, Bitay Global cüzdanlarına bağlı olan bu kartları müşterilerinin Visa’nın dünyada işlem yapılan her ülkesinde kullanabileceğini belirtti.
Türkiye'de bu çalışmalar dahilinde anlaşma yapan ilk kripto borsa firması olduğunu dile getiren Yılmaz, "Görüleceği üzere, kripto para piyasasını reel ekonomiyle nasıl entegre edebileceğimize yönelik iş modelleri geliştiriyoruz. Türkiye’nin en büyük holdingleri ve bu holdinglerin en iyi projeleriyle BitayPay kapsamında imza aşamasına geldik. Bu alanda düzenleme gelmesiyle birlikte ilerleyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Müşteri tanıma işleminden geçen 670 binden fazla kullanıcı olduğunu dile getiren Yılmaz, bu süreci yaptıkları bir entegrasyon ile e-devlet üzerinden gerçekleştirdiklerini belirtti.
Yılmaz, “Faaliyetlerimizin temelinde kripto para borsalarına yönelik ihtiyacı, bu piyasanın çıkış nedenlerini ve işin felsefesini doğru anlatmak; adil ve şeffaf bir organizasyon olmak yatıyor" açıklamasında bulundu.
Bitay'da alım-satım işlemlerinin şeffaf bir şekilde görüntülenebileneceğini dile getiren Yılmaz şu açıklamalarda bulundu:
"Bitay Game ile herkesin aynı anda belli bir portföy ile başlayıp alım-satım yapabildiği ve ardından da ödül kazanabildiği bir ‘sanal portföy’ sistemimiz var. Türkiye'deki en fazla ürün çeşitliliğine sahip borsayız. Müşteri temsilcilerimiz 7/24 çağrı karşılayarak müşterilerimizin talep ve isteklerini yanıtlıyorlar."
Bitcoin vaadiyle vurgun yapan İran vatandaşı serbest kaldı!