21 / 05 / 2024

Türk Lirası mevduatta faiz oranları yeniden tırmanışta! TL mevduat faizi ne kadar oldu?

Türk Lirası mevduatta faiz oranları yeniden tırmanışta! TL mevduat faizi ne kadar oldu?

Merkez Bankası’nın yabancı para mevduattan, TL mevduata yönelişi desteklemek amacıyla hayata geçirdiği uygulamaların ardından bankalar arasında faiz yarışı yeniden başladı. TL mevduatlarda faizlerin yeniden tırmanışa geçmesi bekleniyor.



Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesabındaki çıkışın hızlanması ve yüksek enflasyona karşı getiri arayışında olanların yeniden dövize yönelmesiyle birlikte TL mevduatlardaki faiz yarışı da yeniden hızlandı.

Türk Lirası mevduatta faiz oranları yeniden tırmanışta! TL mevduat faizi ne kadar oldu?

Merkez Bankası’nın Türk Lirası mevduatların artırılmasına yönelik hamleleri sonucunda bankalar bir süredir döviz mevduatlarını Türk Lirası veya döviz korumalı mevduata dönüştürme gayretinde. Sektörde TL mevduatlarda ‘Hoş geldin faizi’ ile birlikte yüzde 25 ile 30 arasında değişen oranlarda faizlerin verildiği belirtiliyor.

FAİZLER YÜKSELEBİLİR

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) bu yılın ilk yarısı için mevduatta liralaşma hedefini yüzde 50’den yüzde 60’a yükseltmesi ve bu hedef çerçevesinde, ödül-ceza sisteminin devreye almasının bankaları mevduat yarışına zorladığı ifade ediliyor.

Sözcü Gazetesi’nden Mehtap Özcan Ertürk’ün haberinde, uzmanlar; piyasada döviz talebi artmaya devam eder ve Kur Korumalı Mevduat hesabından çıkışlar devam ederse, TL mevduatta faiz oranlarının yüzde 30’ların üzerine çıkabileceğini belirtiliyor. Şu anda TCMB politika faizi yüzde 9 iken, 3 aya kadar ağırlıklı mevduat faiz oranları ise 6 Ocak haftası itibarıyla yüzde 24.03 seviyesine ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön