02 / 05 / 2024

Türk müteahhitler bugüne kadar Tanzanya'da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendi!

Türk müteahhitler bugüne kadar Tanzanya'da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türk müteahhitlerin şu ana kadar Tanzanya'da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendiğini açıkladı. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  İstanbul'da bir otelde gerçekleştirilen Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu ve Türkiye'nin Afrika kıtasının her alanda gelişmesine ve ilerlemesine kardeşlik temelinde katkı sağlamaya devam ettiğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, söz konusu açıklamasında  "Afrika Ülkeleriyle Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi" ile daha da artan temasların hem kıta ülkeleriyle olan güçlü siyasi ve dostluk bağlarında hem de ekonomi, ticaret ve yatırım ilişkilerinde kendisini gösterdiğinin altını çizdi ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Afrika ülkeleriyle kurulan iş konseylerinin sayısının 48'i bulduğunu dile getirdi. 

Afrika'daki Türk yatırımlarının piyasa değerinin 10 milyar doları geçtiğini de belirten Yılmaz, kıtada faaliyet gösteren müteahhitlik firmalarının bugüne kadar piyasa değerinin yaklaşık 87 milyar dolar olan 1885 projeyi üstlendiğine vurgu yaptı. 

Türk müteahhitler bugüne kadar Tanzanya da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, söz konusu açıklamasında Afrika ülkeleriyle ticari ilişkilerin karşılıklı anlayış ve kazan-kazan ilkeleri temelinde gün geçtikçe geliştirdiklerini aktardı. 

Yılmaz, "Afrika kıtası ile 2003 senesinde 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmimiz 2023 yılında 37 milyar dolara yükselmiştir. Bu dönem zarfında ihracatımızın 2,1 milyar dolardan 22 milyar dolara, ithalatımızın ise 3,3 milyar dolardan 15 milyar dolara çıktığı görülüyor. Bunlar çok önemli gelişmeler ancak hala katedecek çok mesafemiz bulunuyor. Bunu da ifade etmek isterim" açıklamasında bulundu. 

Yılmaz, Türkiye'nin Afrika'yla ilgili bakış açısının son derece güçlü olduğuna da vurgu yaptı. 

Türk müteahhitler bugüne kadar Tanzanya da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendi!

Tanzanya'nın son dönemde gerçekleştirdiği reformlar ve elde ettiği yüksek büyüme oranıyla Türkiye'nin Afrika ilişkilerinde önemli ve ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğunu aktaran Cevdet Yılmaz, bu ülkeye ilişkin geliştirdikleri dostluk ve kardeşlik ikliminin kendilerini daha çok birbirine bağladığına, aralarındaki engel ve mesafeleri ortadan kaldırdığına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, söz konusu açıklamasında "Türk müteahhitleri günümüze kadar Tanzanya'da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendi. Son derece önem arz eden bir rakam olduğunu görüyoruz. İyileşen yatırım ortamı ve olası işbirliği imkanları, Türk firmalarının Tanzanya'ya olan ilgisini yükseltiyor. Dünya çapında rekabetçi, kurumsal ve uzmanlaşmış yapısıyla Türk firmaları, Tanzanya'nın altyapı ve yatırım gereksinimleri için işbirliğinde öne çıkıyor" bilgilerini verdi. 

Türk firmalarının Tanzanya'da üstlendiği büyük çaplı projelerin gelecek vadettiğinin ve örnek olduğunun altını çizen Yılmaz, enerji, madencilik, ulaştırma, turizm, tarım, gıda, yenilenebilir enerji ile müteahhitlik sektörleri başta olacak şekilde Türkiye-Tanzanya işbirliklerini genişletecek pek çok fırsat alanı bulunduğunu, Türk inşaat sektörü açısından özellikle konut, alışveriş merkezleri, kongre ve konferans merkezleri ile yol ve köprü inşasına ilişkin iş imkanları olduğuna dikkat çekti. 

Prof. Dr. Okan Tüysüz  İzmir  depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Mevduat faizlerinde son dakika! Hangi banka, ne veriyor? İşte 1 milyon TL'nin 32 günlük Nisan 2024 getirisi!

Fiat Doblo'da bu aya özel hem indirim hem kredi fırsatı! Doblo fiyat listesi: Hemen Nisan rakamlarına bakın!


Geri Dön