Dış Piyasalar

Türk müteahhitler için Kanada fırsatı!

Türkiye ile Kanada arası ticari ilişkiler her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. İnşaattan gıdaya, tekstilden yazılıma birçok sektörde Türkler için büyük potansiyel bulunuyor...

Türkiye ile Kanada arası ticari ilişkiler güçlenerek büyüyor. Tarıma elverişli toprakları bulunan Kanada'da yatırım fırsatı sunuluyor. Para'dan Özbey Men'in haberine göre; pandemi öncesi dönemde dünyada en fazla göçmen alan ülkeler arasında bulunan Kanada'da kendi işini kurmak isteyenlere birçok destek veriliyor.

Kanada, ülkesinde yatırım yapmak isteyen şirketlere güvenli, istikrarlı bir çalışma ve yatırım ortamı sağlıyor. Kanada'da yabancıların kiralık ya da satılık mülk edinmelerinin, endüstriyel ya da ticari bina inşa etmelerinin önü ise açık.

Kanadalı yatırım fonlarının Türkiye'ye çekilmesi büyük önem taşıyor. Verilere bakıldığında, Emeklilik Fonu (320 milyar Kanada Doları'nın üzerinde), Ontario Öğretmenler Emeklilik Fonu (yaklaşık 190 milyar Kanada Doları), Brookfield Varlık Fonu (500 milyar Kanada Doları'nın üzerinde). Ouebec Tasarruf ve Yatırım Fonu (yaklaşık 310 milyar Kanada Doları) gibi belli başlı fonların büyüklüğü 2 trilyon ABD Dolar.

DIŞ TİCARETİMİZ 2 MİLYAR DOLAR

Türkiye'nin Kanada'ya ihracatı ise 5 yıl içerisinde yüzde 35 artış gösterek 2018 yılında 2.3 milyar dolara ulaştı. 2019'un Ocak-Temmuz  aylarında Türkiye'nin ve ihracatı yüzde 25 düşerek 539 milyon dolara düşerken, Türkiye'nin Kanada'dan ithalatı ise yüzde 43 azalarak 825 milyon dolar geriledi. 

Mısır'da Türk müteahhitler için büyük fırsat!