29 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.



İTO tarafından ilk defa milli katılım organizasyonu düzenlenen ve Körfez ülkelerinin en büyük gayrimenkul ve yatırım fuarlarından biri olan Cityscape Katar 2022, Katar'ın başkenti Doha'da başladı.

Fuar ile alakalı gazetecilere açıklamalar yapan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Cityscape Katar'ın, yatırımcılara, özel teklifleri, uluslararası gayrimenkul fırsatlarını, konut ve ofis projelerini ve yerleşim yerlerini keşfetme imkanı sağladığını belirtti!

Organizasyonun ülkenin en prestijli ve etkili gayrimenkul yatırım, geliştirme ve ağ oluşturma fuarı olduğuna dikkat çeken Avdagiç, konut, ticari ve endüstriyel olmak üzere gayrimenkulün tüm kategorilerinin Cityscape Katar'da bir arada bulunduğunu açıkladı.

Türk müteahhitler Katar da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Avdagiç, "Katar'da açılan gayrimenkul ve yatırım fuarı Cityscape'e 14 firmamızla ilk defa 'mili katılım' yapıyoruz. 3 firmamız da bireysel stantlarıyla ülkemizi temsil ediyor. Özellikle yüksek gelir grubuna hitap eden Türk gayrimenkul projelerinin tanıtılması için Cityscape'i önemli bir platform olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

"DÜNYA KUPASI FIRSATLARINDAN YARALANMAK İSTİYORUZ"

Şekib Avdagiç, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın 21 Kasım ve 18 Aralık'ta Katar'da düzenleneceğinin altını çizerek, "Kasımda başlayacak Dünya Kupası da Katar'a önemli bir ticari hareketlilik getirecek. Girişimcilerimizin bu fırsatlardan yararlanması sağlamak, ihracatımıza gayrimenkul sektörünün katkısını artırmak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk müteahhitler Katar da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

TÜRK FİRMALARI KATARDA 19.1 MİLYARLIK PROJE ÜSTLENDİ!

İTO Başkanı Avdagiç, Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği başarıları vurgulayarak, sektörün son 50 senede büyük mesafe kat ettiğini bildirdi.

Bu sektördeki firmaların 131 ülkede 11 bin 253 proje üstlendiğini söyleyen Avdagiç, şu şekilde konuştu:

"Söz konusu projelerin toplam değeri ise 457 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu muazzam bir değer ve Türkiye'nin büyük bir güç gösterisi. Ülkemizin coğrafi konumunu, bölge ülkeleri ile yakınlığını, yetişmiş insan gücünü, teknik birikimini, teknolojiye adaptasyonunu, iş deneyimini, disiplinini ve rekabetçi avantajını iyi kullanıyoruz. Bu nedenle daha da yüksek iş hacimlerine ulaşacağımızı öngörüyoruz."

Avdagiç, Türk müteahhitlik firmalarının son 50 senede Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendiğine dikkat çekerek, Katar'ın bu alanda 9. sırada bulunduğunu duyurdu.

Kahramanmaraş'a 136 yeni iş yeri geliyor! Tarih resmen belli oldu!

Turizmde Suudi patlaması kapıda!

Elektriğe yeni zam kapıda! 332 TL olan fatura 420 TL'yi aşıyor! İşte zamlı faturaların geleceği o tarih...

Geri Dön